Agressieveling uit Bredene riskeert 52 maanden cel voor verkrachting, partnergeweld en grafschennis

Kevin J. (29) dwong zijn partner dagelijks tot orale seks en misbruikte haar zelfs tijdens haar slaap. Nu riskeert de Bredenaar voor de Brugse rechtbank 52 maanden cel, deels voorwaardelijk, voor verkrachting, partnergeweld, weerspannigheid en zelfs grafschennis. “Hij vernielde de urne van haar overleden zoontje”, aldus de procureur.

Op 23 maart snelde de politie naar de woning van Kevin J. in Bredene. Zijn vriendin stond vol blauwe plekken en werd volgens het openbaar ministerie duidelijk door hem gemanipuleerd en misbruikt. De vrouw verklaarde dat J. haar elke dag dwong tot orale seks en zich zelfs in haar slaap aan haar vergreep. “Hij gebruikte haar als een soort opblaaspop”, stelde procureur Christophe Bergez. “De vrouw werd ook dagelijks geslagen en geschopt. Bovendien vernielde de beklaagde de urne van haar overleden zoontje. Hij dreigde ermee haar de kop in te slaan als ze de politie zou verwittigen.”

Op 5 oktober vorig jaar was de politie ook al tussenbeide gekomen in een gevecht tussen J. en zijn broer. J. greep toen een kogelwerend vest van een agent vast en probeerde hem te slaan. De inspecteur kon de slag ontwijken, maar een collega die J. mee hielp overmeesteren deelde wél in de klappen. Door het gevecht met zijn broer raakte J. gewond en werd hij voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Op de spoedafdeling ging hij compleet door het lint en terwijl hij al geboeid was gaf hij een kopstoot aan een agent. Hij schold de agenten de huid vol. “Idioten, dwazen, vuile homoflikken”, hield procureur Bergez een kleine bloemlezing.

Nog agressiever

J. belandde in de cel en zat tot halfweg februari in voorhechtenis. Volgens zijn vriendin was de twintiger na die periode in de cel nog agressiever. Naast een zwaar agressieprobleem kampt J. met een drugs- en drankverslaving. Hij zeult ook al een zwaar strafblad mee. In oktober 2021 kreeg hij samen met zijn broer nog een jaar effectieve gevangenisstraf voor geweldpleging. De twee hadden op dat moment samen met hun andere broers al een bedenkelijke reputatie opgebouwd. Een reeks afpersingen en inbraken leverde hen jaren geleden al de bijnaam de “Daltons van Gistel” op.

Kevin J. kwam zich maandag zonder advocaat verdedigen. Naar eigen zeggen heeft hij zijn vriendin nooit geschopt of geslagen. “Ze liep die blauwe plekken al spelend op”, stelde hij. Hij wees vervolgens in de zaal naar het slachtoffer, dat was meegekomen om hem te steunen. “Anders moet je het haar zelf eens vragen?” J. gaf toe dat hij zijn vriendin soms om orale seks smeekte. Maar van verkrachting was naar eigen zeggen geen sprake. Dat hij de urne van haar overleden zoontje vernielde gaf J. dan weer wél toe. “Normaal ben ik niet agressief, maar soms wordt het wel te veel in mijn hoofd”, stelde hij. “Ik hoor niet thuis in de gevangenis, want daar leer je enkel slechte dingen.”

De rechtbank doet uitspraak op 13 november. (AFr)

The post Agressieveling uit Bredene riskeert 52 maanden cel voor verkrachting, partnergeweld en grafschennis is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »