Acteurs uit Britse serie ‘Allo, ‘Allo!’ vieren in Nieuwpoort eerste verjaardag van Picon de Nouvion

Bert Gunst, de man achter de lancering van ‘Picon de Nouvion: The Great Taste of Café René’ vierde op zondag 8 oktober het eenjarig jubileum van dit bijzondere aperitiefdrankje.

Het drankje, genaamd ‘Picon de Nouvion’ is een eerbetoon aan de serie en is gebaseerd op het recept van René Artois, hoofdpersonage in de Britse serie ‘Allo Allo!’. De naam verwijst naar het Franse dorpje Nouvion, waar de gebeurtenissen in de serie zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In René Artois’ café komen verzetsstrijders, Gestapo-agenten, Duitse officieren en geallieerde krijgsgevangenen dagelijks samen, vaak zonder elkaars ware identiteit of aanwezigheid te kennen, wat leidt tot hilarische situaties.

Speciale gasten

Bert zorgde voor een stunt en wist niemand minder dan drie bekende acteurs uit ‘Allo Allo!’ naar Nieuwpoort te lokken om zijn ‘Picon de Nouvion’ te promoten. De gasten waren luitenant Hubert Gruber, gespeeld door Guy Siner, soldaat Helga Geerhart, gespeeld door Kim Hartman, en Herr Otto Flick, gespeeld door Richard Gibson. Ze namen de tijd om flessen ‘Picon de Nouvion’ te signeren ter ere van het eenjarig jubileum van dit speciale drankje.

De signeersessies vonden plaats in zowel de Carrefour van Nieuwpoort-Stad als Nieuwpoort-Bad, waardoor fans de kans kregen om hun favoriete ‘Allo Allo!’-acteurs persoonlijk te ontmoeten en een gesigneerde fles “Picon de Nouvion” te bemachtigen.

Absurde humor

‘Allo Allo!’ was een groot succes van december 1982 tot december 1992, met negen seizoenen die wekelijks tot veertien miljoen kijkers wisten te trekken. De serie werd verkocht aan meer dan zestig landen, ook aan België. Nu, dankzij de heruitzending op VTM 4, kunnen nieuwe generaties ook genieten van de absurde humor en de unieke charme van ‘Allo Allo!’.

The post Acteurs uit Britse serie ‘Allo, ‘Allo!’ vieren in Nieuwpoort eerste verjaardag van Picon de Nouvion is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Frigo met sterke drank voor Rob De Nijs en véél sandwiches voor Margriet Hermans”: Grondlegger Jackie Jackmaert blikt terug op 20 jaar Genk on Stage

Het festival Genk on Stage mag dit jaar 20 kaarsjes uitblazen. Maar de echte Genkenaar weet dat het festival eigenlijk al 40 jaar bestaat, maar dan onder een andere noemer: Swingin’ Genk. Grondlegger Jackie Jackmaert blikt terug op jaren vol muziek, ambiance en vooral heel veel enthousiaste artiesten, die soms nét te enthousiast naar de alcohol grepen. "Twee keer de

Lees meer »

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Morgen verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van VTM NIEUWS blikt vooruit op de

Lees meer »

Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »