940.000 euro subsidies voor aanpassingswerken in De Zon en De Wingerd in Ingelmunster

Voor de aanpassingswerken in de gemeentescholen De Zon en De Wingerd in Ingelmunster kan het gemeentebestuur rekenen op 940.000 euro subsidies. Dat maakte het agentschap voor infrastructuurwerken in het onderwijs (Agion) bekend.

Het leerlingenaantal in De Zon is de voorbije jaren sterk gestegen. Daarom moet het aantal leslokalen uitbreiden. Om dit aan te pakken, wil het gemeentebestuur de bestaande overdekte speelplaats inrichten als polyvalente ruimte met extra lokalen, bureaus voor de directie en een vergaderruimte.

Ledverlichting

Aan deze nieuwe locatie komt een luifel. Zo is er opnieuw een overdekte speelruimte voor de kinderen. De isolatie en gevelbekleding van de bestaande gevel boven de gloednieuwe klaslokalen wordt vervangen zodat de gevel van Villa Max en De Zon één geheel vormt. Daarnaast krijgen alle lokalen uit de jaren ’70 van De Zon en de Wingerd een ventilatiesysteem en energiezuinige ledverlichting. Aan de ingang van De Wingerd in de Schoolstraat komt een nieuwe fietsstalling.

“De grote financiële steun van het departement Onderwijs maakt ons heel blij!”

Volgens de laatste raming kosten alle aanpassingswerken samen 1.300.000 euro. Om deze werken te financieren vroeg het gemeentebestuur subsidies aan bij Agion. De onderwijsvereniging van steden en gemeenten (OVSG) zorgde voor de nodige ondersteuning. Recent kreeg het bestuur de leuke boodschap dat Ingelmunster 940.000 subsidies krijgt om de werken te realiseren.

Goed voor sfeer én prestaties

Schepen van onderwijs Martine Verhamme: “De Zon kampt met ruimtetekort. De nieuwbouw van De Zon en Villa Max, gefinancierd met eigen middelen, kan de leerlingen van De Zon niet langer kwalitatief huisvesten. Uitbreiding dringt zich op. Een degelijk ventilatiesysteem en goede verlichting zorgen voor een verhoogde concentratie en aandacht bij de leerlingen. Dit komt de klassfeer en de schoolresultaten ten goede. De nieuwe overdekte fietsstalling voor De Wingerd kadert in het fietsvriendelijk beleid van de gemeente. De grote financiële steun van het departement Onderwijs maakt ons heel blij!”

De omgevingsvergunning voor de werken is in orde. Momenteel loopt de aanbesteding. Het is de bedoeling om vanaf midden januari volgend jaar met de werken te starten. (PADI)

The post 940.000 euro subsidies voor aanpassingswerken in De Zon en De Wingerd in Ingelmunster is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Armoedevereniging Wieder verhuist na achttien jaar naar de Oostmeers in Brugge

Na 18 jaar van warmte, verbinding en gezamenlijke strijd tegen armoede, verlaat vzw Wieder noodgedwongen haar vertrouwde locatie aan Rozendal 3 in Brugge. “Het nieuwe onderkomen, gelegen aan Oostmeers 105, markeert niet alleen een fysieke verhuizing, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk in onze missie om structurele armoede aan te pakken”, zegt coördinator Pascale Cockhuyt.
The post

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

Overweeg openbaar vervoer of de fiets en volg strikt de route-info op parkeertickets: zo raak je in het festivalpark in Werchter 

Festivalorganisator Live Nation en de lokale politie roepen iedereen die naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat op om zo veel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken. Door de aanhoudende regen is maar 70% van de parkings in de omgeving van Werchter beschikbaar. Wie al een parkeerticket heeft gekocht, kan dat zeker gebruiken. "Maar we vragen mensen

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem

Op 28 juni trekt Hilde Lesaffre uit Oudenburg voorgoed de deur van Gemeentelijke Basisschool ’t Mozaïek in Eernegem achter zich dicht. Na 42 jaar dienst kan ze gaan genieten van haar welverdiend pensioen, en van haar kinderen en kleinkinderen.
The post Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »