Volksraadpleging over betaalbaar wonen in Gent lokt genoeg stemmers, telling is begonnen 

In Gent heeft meer dan 10 procent van de bevolking deze voormiddag gestemd in een volksraadpleging over betaalbaar wonen. Door de opkomst is de raadpleging geldig, de stemmen kunnen nu geteld worden. Een actiegroep dwong de volksraadpleging af en legde de Gentenaars twee vragen voor rond betaalbaar wonen. De resultaten van de raadpleging worden deze (voor)avond verwacht.

Meer krantenkoppen in België

VTM-journalist Robin Ramaekers deelt foto uit ziekenhuis met cameraman: “Gebroken oogkas en kogelwonde, maar vooral pijn aan de binnenkant”

VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »

Vier jaar cel voor stiefvader (55) na seksueel misbruik stiefdochter (13): “Maakte heimelijke opnames”

Een 55-jarige man uit Menen moet vier jaar de cel in. De rechters in Kortrijk oordeelden dat het seksueel misbruik van zijn 13-jarige stiefdochter bewezen is. De man kwam niet opdagen voor zijn proces maar moet onmiddellijk aangehouden worden. “Het slachtoffer woont nog altijd bij hem”, klonk het wat bezorgd.
The post Vier jaar cel voor stiefvader (55) na

Lees meer »

Jean-Marie Pfaff wordt peter van kinderziekenhuis in Geel

Ex-doelman Jean-Marie Pfaff wordt peter van Planeet Goudgeel, het nieuwe kinderziekenhuis in Geel. De bouw ervan is 2 jaar geleden gestart en eind dit jaar moet de nieuwe kinderafdeling klaar zijn. Het ziekenhuis wordt ingericht als een planeet waarbij de kinderen ruimtevaarders zijn. Ook zanger en presentator Tijs Vanneste zette eerder al zijn schouders onder het project als peter.

Lees meer »

Worstelaar Bernard Vandamme (52) gaat met worstelpensioen: “Het afscheid van de kus op de biceps én mijn schuddende tetjes”

Nog één keer zijn handelsmerken: de kus op de biceps én zijn borstspieren laten stuiteren, of zoals hij zelf zegt: “Met de tetjes schudden”. Bernard Vandamme (52), de enige Belgische professionele worstelaar, stapt zaterdag voor een allerlaatste keer de ring in. “In Pakistan ben ik een wereldster en hier kan ik geen enkele nachtwinkel binnenstappen zonder herkend te worden.”

Lees meer »

EXCLUSIEF. De eerste grote confrontatie tussen Bart De Wever en Jos D’Haese: “U bent een mini-Trump.” “En u een communist. U moet mij geen lessen geven”

Over bijna niets zijn de Antwerpse lijsttrekkers Bart De Wever (N-VA) en Jos D’Haese (PVDA) het eens, behalve dat ze het grondig oneens zijn met elkaar. Of het nu gaat over wonen. “U bouwde bij, maar niemand kan het betalen!” Over mobiliteit: “Gratis tickets zijn het stomste dat je kan doen.” Over Gaza: “U wint zieltjes in de moskee. Net

Lees meer »

‘Affaires’ komen wel vaker voor in Vlaanderen: volksjury beslist over lot van schutter Stijn Marchand (41)

“Frank is dood.” Zo stormde Stijn Marchand in 2022 bij zijn ex-minnares binnen. Vandaag begint zijn assisenproces in Gent. De beschuldigde beweert dat het geweer per ongeluk afging op zijn liefdesrivaal. Het proces moet duidelijk maken hoe een amoureuze driehoek – twee mannen, één vrouw – zo dramatisch ontvouwd werd, net toen de vrouw weer voor haar echtgenoot koos.

Lees meer »

Statiewijk klaar voor feestvierdaagse

De Statiewijk viert het komende weekend voor de 114de keer kermis. Wijkburgemeester Luc Hallewaert, voorzitter van het feestcomité Alexander Ockier en zijn medewerkers hebben een gevarieerde vierdaagse uitgewerkt met het praatcafé en het Oktoberfest als uitschieters.
The post Statiewijk klaar voor feestvierdaagse appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volg hier de eedaflegging van de Vlaamse regering – Homans blijft tot eind dit jaar voorzitter Vlaams Parlement

Nu het regeerakkoord rond is en de ministerposten verdeeld zijn, kan toekomstig Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement zijn regeerverklaring afleggen. Op de valreep is er dan toch nog een Septemberverklaring. De eedaflegging en die toespraak kan je hier live volgen vanaf 14 uur. Volg alles op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Menen verslaat Roeselare opnieuw in volleybaltopper

Landskampioen Roeselare heeft geen revanche kunnen nemen voor de verloren Super Cup, die het drie weken terug met 3-1 aan Menen moest laten. In de topper van de vierde speeldag in de hoogste nationale volleybalafdeling ging de landskampioen zaterdag opnieuw met 3-1 onderuit bij Menen. 25-15, 17-25, 25-23 en 30-28 waren de setstanden in het West-Vlaamse burenduel.
The post

Lees meer »