Tine Broucke maakt gepersonaliseerde decoratie: “Ik heb in eigen decoratie mijn drijfveer gevonden”

Het begon als een idee om grafzerken te personaliseren, het eindigde met een brede waaier aan gepersonaliseerde decoratie. Maak kennis met JULO, de gedurfde onderneming van Tine Broucke.

Gepersonaliseerde geschenken? Iedere stad of gemeente heeft ergens wel een creatieve ziel die het aan de klanten weet aan te bieden. Voor Tine Broucke (38) uit de Ieperstraat begon het verhaal op een gelijkaardige manier.

“Ik ben altijd al een bezige bij geweest en kocht me een tijdje terug zo een machine om belettering mee te maken. Toch merkte ik al snel dat er heel wat beperkingen waren. Niet alleen was het steevast een gepruts met de plasticfolie, ik had ook heel wat ideetjes die een grotere oppervlakte vroegen. Na wat zoek- en leeswerk viel mijn oog op een lasersnijmachine, die me gaf wat ik nodig had”, vertelt Tine.

Wie denkt dat Tine hiermee een compact toestel in huis haalde, vergist zich schromelijk. “Nee, mijn auto slaapt vanaf nu buiten”, lacht de onderneemster.

Mooie projecten

“Mijn lasersnijmachine is een exemplaar dat je ook in ateliers of technische scholen kunt vinden. Het stelt me in staat om oppervlaktes van maximaal 1 meter op 1,6 meter te gaan bewerken. Van spiegels tot welkomstborden? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.”

“Met JULO richt ik me vooral op event organisers of bedrijven die hun eigen decoratie willen laten maken. Toch sla ik de deur niet dicht voor particulieren die kleine oplages nodig hebben. Mensen die bijvoorbeeld potloden willen laten graveren met hun naam of logo? Die zijn ook meer dan welkom. Eigenlijk dacht ik eraan om grafzerken te personaliseren, maar toen bleek dat steen en marmer veel te hard waren. Ik heb in decoratie mijn drijfveer gevonden en kon ondertussen al enkele mooie projecten realiseren. Zo werd ik gevraagd om het interieur van een schoonheidssalon van enkele unieke stukken te voorzien.”

Voor de naam van haar onderneming vond Tine inspiratie bij haar gezin. JULO is een verwijzing naar de namen van haar kinderen, Jules en Louise.

Info: JULO, Ieperstraat 426, Menen, 0498 67 96 61, [email protected], www.ju-lo.be.

The post Tine Broucke maakt gepersonaliseerde decoratie: “Ik heb in eigen decoratie mijn drijfveer gevonden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »

Festival Dranouter viert 50-jarig jubileum met foto-expo en boek: “De expo is een wandeling door het dorp waardoor je de geschiedenis van het festival ontdekt”

Festival Dranouter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren ze onder meer met een fototentoonstelling buiten. De mooiste foto’s van over de jaren heen staan opgesteld in het dorp. Daar zitten zowel foto’s tussen van artiesten, maar ook van de sfeer en eet- en drankstanden. Er is ook een bijhorend fotoboek verkrijgbaar.

Lees meer »

Partijlid roept Canadese premier Trudeau op om stap opzij te zetten, na teleurstellend verkiezingsresultaat in Toronto

Het Canadese parlementslid Wayne Long van de liberale partij heeft zijn premier Justin Trudeau in een e-mail aan andere partijleden laten weten dat het "tijd is voor verandering". Volgens Long kan de premier niet aanblijven, nadat de liberalen een tussentijdse verkiezing in de stad Toronto hadden verloren. Trudeau laat weten dat hij naar de frustraties van de bevolking luistert, maar

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »