Stuntvrouw Godelieve zingt op 109de verjaardag: “Eentje van vroeger”

Godelieve Voet uit Reninge is 109 jaar oud geworden. Haar verjaardag vierde ze afgelopen weekend met haar familie.

“Zet mij volgend jaar maar opnieuw in de gazet hé”, klonk het vorig jaar. Net als toen liet Godelieve Voet zich graag weer interviewen tijdens haar verjaardagsfeest in horecazaak PUUR in Klerken. De 109-jarige dame straalde als vanouds. “En dat zonder zon”, grapte ze.

Supervorm

“Ze is weer in supervorm”, bevestigt kleinzoon Danny Cool, die zijn mémé met een oldtimer ?bracht. De horecazaak was versierd met ballonnen en verjaardagskaartjes voor de stuntvrouw, die in haar eeuwjaren onder meer uit een vliegtuig sprong, op tv kwam met Cath Luyten, Gert Verhulst en James Cooke, idolen Jacky Lafon, Dana Winner en Lisa del Bo ontmoette, en na een miraculeus coronaherstel het rusthuis inruilde voor een flat in Reninge waar ze nog steeds zelfstandig woont.

Wat komt, komt

“Nee, er zijn geen plannen meer voor nieuwe stunts”, lacht Godelieve. “Ik ben tevreden over mijn leven. Hoe meer plezier, hoe liever. Al wat nog komt, komt: e dag met e kjé. Zolang ik verstand heb en weg kan, is het goed. En als ik moet gaan, hoeft het niet te lang te duren.”

Liedje

“Ze heeft nog een mooi liedje gerepeteerd”, kondigde Danny aan. “De tijden zijn voorbij, zing maar? mémé.”

“Eentje van vroeger, eens proberen of ik het nog kan”, aldus Godelieve. “Waar is onze tijd, waar is onze tijd? Mijn vader en moeder hebben altijd gezeid: waar is onze tijd? We zijn op de wereld gebleven en zullen proberen hier nog wat te blijven. Daar is onze tijd, daar blijven we altijd. Zo lang als we kunnen, ik heb het altijd gezeid. Waar is onze tijd…” (TP)

The post Stuntvrouw Godelieve zingt op 109de verjaardag: “Eentje van vroeger” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Brandweer heeft uren werk om oliespoor van liefst 15 kilometer tussen Houthulst en Lo-Reninge op te ruimen

De brandweer van Houthulst en Lo-Reninge waren donderdag liefst vijf uren in de weer om een 15 kilometer lang oliespoor op te ruimen. Dat liep van Houthulst tot voorbij Reninge. “We hadden heel wat werk om alles op te ruimen”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser.
The post Brandweer heeft uren werk om oliespoor van liefst 15 kilometer tussen Houthulst

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »

Na jaren vol ellende kan Japanse keizerin Masako eindelijk weer lachen: “Ze was krijgsgevangene in haar eigen paleis”

De Japanse keizer Naruhito (64) en keizerin Masako (60) genieten nog na van hun staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Het keizerspaar nam deel aan diverse activiteiten met koning Charles (75) en koningin Camilla (76), maar het meest opvallend was de stralende glimlach van de keizerin. Nadat ze jarenlang leed aan een zware depressie en volledig uit de openbaarheid verdween, kan

Lees meer »

Zijn Eric (44) en 46-jarige vrouw onschuldige slachtoffers van drugsgeweld? “Het lijken geen drugsprofielen”

Twee doden en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol van een schietpartij met een kalasjnikov op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Vermoedelijk gaat het om een afrekening in het drugsmilieu, maar of de slachtoffers ook het beoogde target waren, is lang niet zeker. “Mijn neef is

Lees meer »

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaarbegin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Dat schrijven De Tijd, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vrijdag op basis van cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Pluspunt voor de consument: de

Lees meer »

“Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts

Kyana Annys (19) is een beloftevolle darter. De Meense kreeg de smaak te pakken dankzij haar pleegvader en pépé Bjorn Alliet. “Hij is een godsgeschenk”, zegt Kyana, die al een bewogen jong leven achter de rug heeft.
The post “Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »

81 kostuums, 22 liedjes en véél wafels met slagroom: achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »