Race for the Cure is groot succes in Spiere-Helkijn: 153 lopers zamelen 3.881 euro in

Op zondag 1 oktober hebben zo’n 153 mensen deelgenomen aan de Race for the Cure in Spiere-Helkijn. In totaal zamelde de organisatie 3.881 euro in. “Maar met de extra inschrijvingen en donaties komen we zeker aan 4.000 euro”, zegt Justine van de Vrijetijdsdienst in Spiere-Helkijn.

Zo’n 123 personen hebben zich op voorhand ingeschreven via Think Pink, ter plaatse, in het Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn, kwamen daar nog een 30-tal inschrijvingen bij. Zondag konden deelnemers kiezen voor een wandeltocht van 3 kilometer of een looptocht van 1 km (Kids Run), 5 km of 10 km. Om 12.30 uur konden lopers hun gratis T-shirt afhalen bij het onthaal, de start van de Kids Run was om 14 uur gepland.

Randanimatie

“Op het evenement zelf hebben we een podium voorzien met een dj en een Franstalige en Nederlandstalige animator die het verloop van de namiddag in goede banen leidden”, zegt Justine van de Vrijetijdsdienst in Spiere-Helkijn. “Juf Cindy, die kleuterturnen geeft in basisschool De Polyglot zorgde voor een ludieke opwarming voor alle kinderen die deelnamen aan de Kids Run. Fitnesscoach Ruben gaf een opwarming voor de volwassenen die deelnamen aan de 5- en 10 km-loop. De kinderen liepen in drie groepen, ingedeeld volgens de leeftijd. Per leeftijdscategorie kregen de drie snelste lopers een medaille van Sport Vlaanderen. We hadden ook een springkasteel voorzien voor de aanwezige kinderen.”

De sportclubs van de gemeente hielpen om het evenement in goede banen te leiden. “Bernice van Sportivol deelde de t-shirts uit, Mathias en Wolf van badminthonclub Smash hebben de lopende kinderen begeleid met de fiets. Franckie en Ann van Padel Michelsberg deden hetzelfde voor de volwassen lopers. De jeugd en de eerste ploeg van Jong Helkijn hebben de drank en het eten verzorgd (hamburgers, pannenkoeken, chips).

Uiteindelijk zamelde Race For the Cure zo’n 3881 euro in. “Maar met de extra inschrijvingen en donaties die nog niet verrekend zijn op de website van Think Pink erbij, komen we zeker aan 4.000 euro”, verzekert Justine.

De inschrijvingsgelden gaan rechtstreeks naar Think Pink. Een officiële overhandiging is er niet.

The post Race for the Cure is groot succes in Spiere-Helkijn: 153 lopers zamelen 3.881 euro in is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière”

De laatste schooldag was voor juf Bea Vanhooren extra speciaal. Want terwijl voor de kinderen de zomervakantie is begonnen, gaat Bea na een carrière van veertig jaar bij één en dezelfde school op pensioen.
The post Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière” appeared first on KW.be.

Lees meer »

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

Ruim 240.000 mensen geëvacueerd wegens stortregens in China

In het oosten van China zijn meer dan 240.000 mensen geëvacueerd omwille van hevige stortregens die momenteel grote delen van het land teisteren. Dat meldt het persagentschap Nieuw China. Het waterpeil van de Yangtze, met 6.380 kilometer de langste rivier van China, overschreed op verschillende plekken in onder meer de provincie Anhui de alarmdrempels en ook het peil van twintig

Lees meer »