Optiek-Huis op nieuwe stek in Izegem

Het Optiek-Huis van Liesbet Tierssoone (40) bevindt zich voortaan op een nieuwe locatie. Sinds 5 oktober kan je haar handelszaak vinden op de hoek van de Karel De Goedelaan en Boterstraat, in het pand waar vroeger bakkerij Geldof huisde.

Liesbet Tierssoone opende zes jaar geleden haar optiekzaak langs de Meensesteenweg, op een boogscheut van waar ze nu haar intrek neemt. “Ik woonde met mijn man en kinderen in het centrum en we wilden graag het handelspand en de woning onder één dak”, vertelt ze. “Toen troffen we dit mooie hoekpand vlakbij onze oude locatie, met plaats voor beide. Vorig jaar zijn we hier al ingetrokken en sinds deze week is ook het Optiek-Huis verhuisd.”

“Er gingen grondige verbouwingen aan vooraf om alles in orde te krijgen. Dit was vroeger bakkerij Geldof, maar de zaak stond al zeker tien jaar leeg. We hebben de handelsruimte gestript en volledig opnieuw ingekleed.”

Ollie

“De handelsruimte is met zijn 70 vierkante meter ongeveer even groot als vroeger maar de kinderhoek neemt op de nieuwe locatie wat meer plaats in. Ons aanbod kinderbrillen is wellicht iets groter dan bij een andere opticien. We hebben dan ook onze eigen mascotte alpaca Ollie om de kinderen wat op hun gemak te stellen. We trekken dat ook door in onze spullen. Zo zijn er zelfs Ollie-petjes en -doekjes en hij heeft een eigen Instagram-pagina.”

Dat het Optiekhuis op de Bosmolens blijft is een bewuste keuze. “We voelen ons hier thuis”, zegt Liesbet. “De kinderen liepen er al school en mijn zaak was hier vlakbij. De klanten gaan dus niet ver moeten stappen om terug van onze service gebruik te kunnen maken. Naast een groot assortiment brillen kan je hier ook terecht voor lenzen of multifocale glazen en er is uiteraard onze opvolgservice.

Met de verhuizing gaat er ook een kleine wijziging van de openingsuren gepaard. “We zijn ’s morgens een half uur later open en ’s middags een half uur vroeger”, klinkt het. “Op maandag, dinsdag en vrijdag kan je hier van 13.30 tot 18 uur terecht, op woensdag zijn we gesloten, op donderdag zijn we er van 9.30 tot 12 en van 13.30 tot 20 uur ’s avonds. Op zaterdag van 9.30 tot 12 en van 17 uur.”

Info: www.optiek-huis.be.

The post Optiek-Huis op nieuwe stek in Izegem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tachtiger die in Engeland stierf na aanval door tieners werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die in Engeland gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, belde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem had lastiggevallen. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten

Lees meer »

Visser Ronny (61) wierp koppel reddingsboei toe nadat hun zeiljacht zonk: “Het ging allemaal razendsnel”

De twee Nederlanders die vrijdag hun zeiljacht zagen zinken na een botsing met de nieuwe strekdam in Blankenberge, kwamen ervan af met een nat pak. En daar mogen ze ook een alerte visser voor bedanken. Ronny Oosterlynck (61) wierp hen letterlijk een reddingsboei toe vanop het nabijgelegen staketsel. “Zo hebben ze zich uiteindelijk kunnen vastklampen”, zegt hij.

Lees meer »

Onweer trekt over ons land: felle neerslag, hagel en weggewaaide dakpannen in Vlaanderen en Wallonië

Wallonië wordt momenteel getroffen door onweer. Meerdere wegen staan er blank en verschillende bomen zijn omgewaaid. Op beelden, gefilmd in Durbuy, zijn fikse regenbuien te zien. Ook in de regio Mechelen en Tienen regent het fel. Boven de Kempen brengt het onweer een lichtspektakel. Op onderstaande beelden, gemaakt op verschillende plaatsen in ons land, zijn felle flitsen te zien.

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Arsenal krijgt bod van 35 miljoen voor Trossard, maar stelt dat hij niet te koop is – Feyenoord zet laatste keer in op Skov Olsen

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden. Bij HLN zit u daarvoor nog steeds op de eerste rij.

Lees meer »

“Urenlang afgemat en uitgescholden en ze kreeg bierdouche over zich”: zo beleefde prinses Amalia haar studentendoop

Haar grote droom is in vervulling gegaan. De Nederlandse kroonprinses Amalia (20) is officieel lid geworden van het Amsterdamsch Studenten Corps, de grootste studentenclub van het land. Om er écht bij te horen, moest de oudste dochter van Willem-Alexander (57) en Máxima (53) een studentendoop ondergaan. En volgens ‘Story NL’ had haar ‘koninklijke status’ daar geen enkele waarde. “Amalia zal

Lees meer »

Antwerpse Vooruit stelt programma voor en streeft naar “schoon leven”

Vooruit heeft tijdens een stadscongres in Antwerpen zijn kandidatenlijst en programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen goedgekeurd. De partij ziet een stad die veel te bieden heeft, maar ook voor heel wat uitdagingen staat. Lijsttrekker Kathleen Van Brempt noemt Antwerpenaars levensgenieters. "Wij houden van "’t schoon leven", zegt ze. "Wat dat schoon leven betekent, betekent voor haar voor iedereen iets anders."

Lees meer »

Marc Van Peel maakt comeback en wordt lijstduwer voor CD&V in Antwerpen: “Ik geloof in de verrijzenis” 

Ereschepen in Antwerpen Marc Van Peel (CD&V) maakt zijn comeback in de politiek en komt als lijstduwer op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Na Patrick Janssens (Vooruit) en Ludo Van Campenhout (N-VA) is het de derde bekende ex-politicus die opnieuw op het Antwerpse politieke toneel verschijnt. "Ik wil opkomen voor de legitieme belangen van de stad en de haven",

Lees meer »

Nederland neemt dienstplicht weer onder de loep

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »

Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat

Eind september en begin oktober worden acht voorstellingen gebracht van het locatietheater ‘Het leek een gewone dinsdag in de Toekomststraat’. Er wordt, door 38 acteurs, letterlijk toneel gespeeld in de Toekomststraat. Op de tribunes is in totaal plaats voor 2.000 toeschouwers.
The post Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat appeared first on KW.be.

Lees meer »