Opnieuw inbraak bij SK Staden: buit en schade lopen op tot 10.000 euro

Voetbalclub SK Staden kreeg na het ongewenst bezoek van vorige weekend afgelopen nacht opnieuw inbrekers over de vloer. De club uit derde provinciale A is meteen goed 3.000 euro armer.

“De inbrekers raakten opnieuw via dezelfde manier in de kantine”, vertelt voorzitter Jean-Pierre Deraeve. “Ze gooiden net als vorige keer een raam aan de achterkant van de kantine in. Ik vermoed dat ze vorige week op prospectie geweest zijn. Bij de inbraak van vorige week zaterdagnacht werden slechts vier drankjes buit gemaakt, maar dit keer pikten ze de kluis met het geld van de kantine mee. Daarin stak zowat drieduizend euro. De kluis werd achter de kantine leeg op onze tweede veld teruggevonden. Het geld met de opbrengsten van de kantine wordt normaal niet in de club bewaard. Degene die het geld mee naar huis zou nemen moest evenwel naar een feest en zou het geld later komen ophalen. Omdat het te laat geworden was, besloot hij niet meer langs te gaan in de kantine. Met de aangebrachte schade van vorige week meegerekend zijn we al vlug tienduizend euro kwijt.”

“Toen sneuvelde niet alleen een raam, maar werden ook een aantal deuren ingetrapt. Doordat het gerechtelijk labo nog ter plaatse moet komen voor sporenonderzoek mogen we de kantine voorlopig niet in. Daardoor missen we meteen de inkomsten uit de kantine van twee matchen die deze morgen plaatsvinden en dienen we de kantine misschien ook gesloten te houden tijdens de match van onze eerste ploeg tegen SVD Kortemark deze namiddag. Hopelijk kan het gerechtelijk labo zijn werk dus vlug afronden.”

Het is niet de eerste keer dat SK Staden met inbraken geconfronteerd wordt. “Het is al de achtste of negende keer dat er bij ons ingebroken wordt”, weet de voorzitter. “Ik ben ondertussen de tel wat kwijtgeraakt. De daders werden nooit eerder opgepakt. Hopelijk is dat nu wel het geval.” (BCH)

The post Opnieuw inbraak bij SK Staden: buit en schade lopen op tot 10.000 euro is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »

Hoeveel betaal je deze zomer voor een huurappartement aan zee? “Een volledige week hier is goedkoper dan 5 nachten Knokke”

Een appartement huren aan de Belgische kust is deze zomer gemiddeld zes procent duurder dan vorig jaar. Hoeveel moet je inmiddels rekenen voor een week aan zee? En waarom werden enkele populaire kustgemeenten fors duurder? Het meest betaal je weinig verrassend in Knokke. Maar in deze pittoreske badplaats ligt de weekprijs volgens de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en HUSWELL liefst

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »

Garagist Michel kreeg tientallen misnoegde klanten over de vloer, maar kon daar niets aan doen: “Eén vrouw barstte in huilen uit”

“Eén vrouw barstte in huilen uit.” Garagist Michel uit Lubbeek heeft de laatste maanden al tientallen mensen moeten teleurstellen. Allen waren ze naar zijn garage afgezakt om een wagen op te pikken die ze online hadden besteld, maar uiteindelijk bleek er geen auto klaar te staan. “Oplichters misbruiken ons adres”, aldus Michel.

Lees meer »