Mandaat van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wordt met een jaar verlengd

Het mandaat van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, dat normaal gezien afloopt in november, wordt met een jaar verlengd, tot na de lokale verkiezingen van volgend jaar. Het partijbureau van de Franstalige liberalen heeft daarover en akkoord bereikt, meldt RTBF Info. Morgen moet de partijraad van de MR dat akkoord nog bezegelen.

Meer krantenkoppen in België

Trein ontspoort na botsing met truck die nog snel overweg probeert over te steken: meer dan 100 gewonden

Tientallen passagiers zijn maandag gewond geraakt toen de trein waarmee ze naar het Russische Adler reisden tegen een vrachtwagen botste die een overweg in de regio van Wolgograd overstak. Door de harde klap ontspoorde de trein, kantelden negen treinwagons en werd en de cabine van de truck meters ver weggeslingerd. Minstens drie mensen raakten zwaargewond, het is niet duidelijk of

Lees meer »

“Drugs als je rijdt, altijd rijbewijs kwijt!”: Arro Ieper lanceert nieuwe drugcampagne op Festival Dranouter

Politiezone Arro Ieper lanceert een nieuwe campagne met de slogan ‘Drugs als je rijdt, altijd rijbewijs kwijt’. De cijfers voor positieve drugtesten gaan de hoogte in en er werden vaak meer positieve drugtests dan alcoholtests afgelegd.
The post “Drugs als je rijdt, altijd rijbewijs kwijt!”: Arro Ieper lanceert nieuwe drugcampagne op Festival Dranouter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Expo zet Vigor Boucquet, de barokke Veurnse Vlaamse meester, in de kijker: “Het hoogtepunt van zijn carrière situeert zich tussen 1659 en 1668”

Het imposante Stad- en Landshuis op de Grote Markt dateert net zoals de werken van Vigor Boucquet (Veurne 1618/19-1677) uit de 17de eeuw en is de ideale locatie voor een overzichtstentoonstelling van deze barokke kunstenaar. Hij realiseerde zowel decoratieve als religieuze opdrachten, maar blonk vooral uit in zijn stofweergave en als portrettist.
The post Expo zet Vigor Boucquet, de

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hamasleider Haniya gedood in Iran

Hamasleider Ismail Haniya, die beschouwd werd als de belangrijkste politieke leider van de Palestijnse extremistische beweging Hamas, is gedood in Iran. Dat meldt de Iraanse Revolutionaire Garde in een verklaring. Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen dan weer een commandant van de sjiitische militie Hezbollah, Fuad Shukr, gedood bij een raketaanval dinsdagavond op een buitenwijk van de Libanese hoofdstad

Lees meer »

?? WIN. Tobias toonde z’n hart en vuurt morgen Belgische judoka’s aan! Stuur óók een foto in en ga naar Parijs voor wegrit met Evenpoel en Van Aert

Zélf onze atleten aanvuren op de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! HLN en Belfius geven liefst elf duotickets voor een dagtrip weg, waaronder ook voor de olympische wegrit van zaterdag (3 augustus). Stuur, net als Tobias die dankzij deze actie morgen naar de Belgische judoka’s gaat kijken, jouw mooiste ‘showyourlove’-sportfoto in en moedig onze atleten aan! Tegelijk geniet je

Lees meer »

Ter Wielewalle, een boerderij waar iedereen voor elkaar zorgt

Marleen Dendoncker bewijst elke dag opnieuw dat een boerderij meer kan zijn dan een landbouwbedrijf. In Ter Wielewalle biedt ze een waaier aan mogelijkheden aan voor mensen om elkaar te ontmoeten én voor elkaar te zorgen: in hun schuur wordt gefeest, vergaderd en gespeeld, maar vinden kwetsbare zielen net zo goed rust.
The post Ter Wielewalle, een boerderij waar

Lees meer »