LIVE ISRAËL. “Israël wil binnen 48 uur grondaanval uitvoeren op dichtbevolkte Gazastrook” – “Meer dan 100.000 Israëlische soldaten verzameld aan grens”

Volgens Hamas en Hezbollah hebben officieren van de Iraanse Revolutionaire Garde sinds augustus geholpen bij het plannen van de verrassingsaanval van Hamas op Israël. Iran zelf ontkent elke betrokkenheid bij de aanval en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zegt dat de VS tot nu toe geen bewijs hebben gezien dat Iran deze specifieke aanval heeft geleid of er achter zat. In totaal zijn nu al ruim 700 Israëli’s en meer dan 400 Palestijnen om het leven gekomen, terwijl de Israëlische luchtmacht al zeker achthonderd doelen in Gaza heeft gebombardeerd. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »

Kempenaar Lennart Driesen over het leven na ‘De mol’: “Ik had meer in de media kunnen doen, maar Brussel was me te ver”

Hij profileerde zich als simpele, goedlachse kerel uit de Kempen. Maar Lennart Driesen (29) ontpopte zich in 2021 tot de gewiekste Mol aller tijden. Sindsdien belandde de opvoeder uit de jeugdzorg voor de klas, veranderde hij van flexi-job, nam hij afscheid van zijn axolotl en verhuisde hij. “Maar ik woon nog steeds in Schoonbroek, niet in Retie. Dat is hier

Lees meer »

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »

“1 op 100 vindt dit hot”: campagne wil met vakantiekiekjes aandacht vragen voor problematiek kindermisbruik

Schijnbaar onschuldige vakantiefoto’s: een jongetje dat aan een ijsje likt of een meisje dat speelt met de tuinslang. Die beelden spelen de hoofdrol in een campagne van Stop it Now!, de organisatie die zich inzet voor de preventie van kindermisbruik en personen die vragen of bezorgdheden hebben rond seksuele gevoelens tegenover minderjarigen. Wat voor de meeste mensen volstrekt onschuldig lijkt,

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »