HERBELEEF. Het referendum waarvoor de Gentenaars niet in hun kot bleven

Meer dan tien procent van de Gentse bevolking bracht zondagvoormiddag zijn of haar stem uit in de volksraadpleging rond betaalbaar wonen. En dat niet alleen: op de twee stellingen die voorgelegd werden, antwoordde de meerderheid ook ‘ja’. Er moet dus een grondbank komen en een verbod op de verkoop van publieke gronden. Als het van de Gentenaars afhangt, tenminste. Bindend is het referendum immers niet, maar een signaal zeker wel.

Meer krantenkoppen in België

De echo van 1994: de Antwerpse burgemeester tussen uitersten

Een week voor de verkiezingen lijken de resultaten van de radicale partijen de toekomst in Antwerpen te bepalen. Krijgen de Antwerpenaren een verderzetting van het huidige bestuur of een brede coalitie met de partijen die tussen de uitersten zitten? Of waagt iemand toch zijn kans om te besturen met een radicale partij? Hoe dan ook zal huidig burgemeester Bart De

Lees meer »

Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel gedrukt”

Afgelopen vrijdag is in het gemeentehuis de tentoonstelling ‘Bredense burgemeesters door de jaren heen’ geopend. De expo toont niet enkel de gezichten van de vroegere burgemeesters maar geeft aan de hand van hun portretten een stukje van de rijkgevulde (politieke) geschiedenis van Bredene prijs.
The post Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel

Lees meer »

Deloitte België plant 900 aanwervingen

Deloitte België wil in zijn boekjaar 2024-2025, dat op 31 mei afloopt, zo’n 900 nieuwe mensen aanwerven. Deels gaat het om de vervanging van vertrekkers, deels om een uitbreiding van het personeelsbestand, zegt het audit- en consultancybedrijf bij de voorstelling van zijn jaarresultaten.

Lees meer »

70 jaar huwelijksgeluk voor Maurits en Magdalena: “We waren een van de eersten die een auto kochten”

Maurits Verhaeghe (92) en Magdalena ’t Kindt (91) uit Gits vierden hun platina huwelijksjubileum. Op 5 oktober 1954 zijn ze getrouwd. Maurits was vroeger schoenmaker, Magdalena hielp mee in de winkel en stond in voor de zorg van de kinderen.
The post 70 jaar huwelijksgeluk voor Maurits en Magdalena: “We waren een van de eersten die een auto kochten”

Lees meer »

KIJK. Vrachtschepen botsen op elkaar op de Bosporus bij Istanboel

In Istanboel zijn donderdag twee vrachtschepen met elkaar in aanvaring gekomen. De oorzaak van de botsing zou liggen aan een defect van de apparatuur, hoogstwaarschijnlijk een roerblokkering. Daarbij raakte het grote schip een lokale passagiersboot die aan de kust lag. Het gaat om een schip van 80 meter en een vaartuig van maar liefst 180 meter. Met behulp van een

Lees meer »

Mathieu Terryn openhartig over moeilijke periode in zijn nieuwe song: “Meest eerlijke nummer dat ik ooit schreef”

Bazart is terug van (even) weggeweest met de single ‘Over de rand’. In februari verdween frontman Mathieu Terryn (30) plots uit de schijnwerpers. In het nieuwe nummer zingt hij nu eerlijk over de moeilijke maanden die hij heeft doorgemaakt. “Ik had geen oog meer voor waarden, voor dingen die ertoe doen”, klinkt het opvallende eerlijk in de songtekst.

Lees meer »

Wie heeft Ludo uit Bredene gezien?

Op dinsdag 1 oktober 2024 omstreeks 11.30 uur verliet de 49-jarige VAN KERSCHAVER Ludo zijn woning gelegen in de Noordzeestraat te Bredene. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Ludo uit Bredene gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Man die als 6-jarige berucht Diddy-feest bijwoonde getuigt: “Overal cannabis en topless vrouwen”

De veelbesproken ‘White Parties’ van Sean ‘Diddy’ Combs stonden niet bepaald bekend om hun kindvriendelijkheid. Dat ontdekte Justin Litovsky (30) al op zesjarige leeftijd. Hij was met zijn ouders in de Hamptons en dacht dat ze naar een gewone ‘middagbarbecue’ gingen. Ze kwamen echter terecht op een van de beruchte feesten. “Er was veel cannabis en topless vrouwen, zowel in

Lees meer »

Druggebruiker uit Diksmuide steeds meer in problemen door oude strafzaken en nieuw flakka-gebruik

Een man uit Diksmuide werkt zichzelf steeds dieper in de problemen doordat zijn drugsverslaving steeds ergere vormen aanneemt. Doordat D.W. steeds zwaarder verslaafd raakt, en ook met de zombiedrug flakka in aanraking kwam, riskeert hij in oude strafzaken nu effectieve straffen. D.W. moest zich vrijdag voor drie zaken ineens voor de strafrechter in Veurne verantwoorden.
The post Druggebruiker uit

Lees meer »