Werner en Christiane zijn een diamanten paar

Werner Maddelein (83) is geboren in Jonkershove, Christiane (82) zag het levenslicht in Diksmuide. Werner ging tot zijn 14 naar de gemeentelijke basisschool in Jonkershove en ging al vanaf 8 jaar mee naar de hommelpluk. Op 14-jarige leeftijd startte hij als seizoenarbeider in Frankrijk. Na 20 jaar werkte hij tot aan zijn pensioen in 1995 in metaalfabriek Vermeulen in Roeselare.

Christiane ging naar de lagere school in Houthulst bij de zusters. Christiane werkte achtereenvolgens in de melkerij, in de schoenfabriek in Zarren en in naaiatelier Levis in Gits om na de geboorte van Filip thuis te blijven. Het paar leerde elkaar kennen in dancing Tyrol in Esen, na een verkering van 3 jaar huwden ze op 24 april 1963 in Klerken. Ze kregen twee zonen: Johan (die samen is met Rita Cornette) en Filip (met Peggy Tahon). (ACK/foto ACK)

The post Werner en Christiane zijn een diamanten paar is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu: “Ik doneer nog, ja, maar enkel broers en zussen”

Maar liefst 550 kinderen werden verwekt met zijn zaad, en daarom is Jonathan Meijer (42) het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Maar hoewel de Nederlander een donorverbod opgelegd kreeg, vindt hij alle aandacht overdreven. “Die docu is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek met HLN over zijn beweegredenen. En jawel, hij doneert nog steeds

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »