Thibault en Julie starten als projectontwikkelaar ‘Thuz’: “Een warme thuis creëren”

Eind dit jaar gaat een handelspand in de Churchilllaan tegen de vlakte om plaats te maken voor ‘Villa Churchill’, het eerste nieuwbouwproject van Julie Vanwijnsberghe (27) en Thibault Meulebroeck (26). Het jonge Waregemse echtpaar start een avontuur als projectontwikkelaar Thuz.

Thibault en Julie winden er geen doekjes om. Nadat ze afgelopen zomer in het huwelijksbootje stapten, stelden ze recent hun gloednieuw bouwproject voor met Thuz. “We zijn al langer geïnteresseerd in de bouwsector”, vertelt Julie. “Ik ben zelfs nog een bouwopleiding gestart in Aalst maar besloot niet veel later om in Gent een andere weg in te slaan.”

Na haar studies begon ze toch als projectcoördinator bij MC Bouw uit Tielt. Op vandaag werkt ze bij Autohandel Didier in Sint-Eloois-Vijve, de familiezaak van haar ouders. Thibault werkt bij Lintoo Projects uit Menen. “Na een tijdje begon het bij ons allebei te kriebelen om zelf iets op te starten”, vertelt hij.

Villa Churchill

De jonge projectontwikkelaars kozen voor de naam Thuz. “Het geeft het gevoel van thuiskomen weer, want we willen voor onze klanten een echte warme thuis creëren. Het West-Vlaams was ook een bewuste keuze. Thuz ligt goed in de mond en geeft de West-Vlaamse mentaliteit van gazze geven weer.”

Thibault en Julie stelden vorige week hun eerste nieuwbouwproject voor. In de Churchilllaan 12 verschijnt er de komende jaren een gebouw met plaats voor tien luxe-appartementen. “Het project heet ‘Villa Churchill’, de naam refereert deels aan Villa Gaverzicht hier wat verder in de straat”, duidt Julie. “Maar het wordt ook echt een vrijstaande villa en geen typisch appartementsgebouw in een rij huizen.”

Out of the box

Het project werd onlangs vergund en bevindt zich nu in de voorverkoopfase. “Eind dit jaar gaat het huidige pand tegen de grond, in het najaar van 2025 willen we Villa Churchill openen”, zegt Thibault. “Samen met architect Wim Embo durven we out of the box te denken, we willen geen klassiek gebouw neerpoten. Thuz wil zich onderscheiden op het vlak van duurzaamheid én met hoogwaardige architectuur.”

Meer info vind je op www.thuz.be

The post Thibault en Julie starten als projectontwikkelaar ‘Thuz’: “Een warme thuis creëren” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven”

Het laatste weekend van juli staat op de Meulebeekse parochie ‘t Veld volledig in het teken van Tabakommegang, een jaarlijks groot volksfeest met de klemtoon op gratis aanbod. Het hoogtepunt blijft de vedettenparade op zondag met de Romeo’s, Yves Seghers, Luc Steeno en 2 Fabiola.
The post “Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven” appeared first

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Canada stoot door naar de halve finales, waar titelverdediger Argentinië en Messi wachten

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste knullig, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Zij nemen het op tegen Canada – eveneens door na penalty’s. Volg al het

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

Oud-schooldirecteur viert diamanten huwelijksjubileum

Op donderdag 27 juni vierden Willy Vandevivere en Agnes Vanwildemeersch hun diamanten huwelijksjubileum. Ze trouwden op 27 juni 1964 in Beselare en gingen daarna in Boezinge wonen.
The post Oud-schooldirecteur viert diamanten huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie

Na het behalen van de eindronde afgelopen seizoen wil JV Lo-Reninge dit seizoen nog een tikkeltje beter doen in vierde provinciale A. Het bestuur en de spelers spraken op de ploegvoorstelling hun ambities uit. Maxim Loontjens is een van de nieuwkomers.
The post JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol”

Arbeiders die een geul groeven op het Concertplein in Koekelare deden woensdagmiddag een akelige ontdekking. Ze stootten op menselijke resten en haalden daarna een uitzonderlijke hoeveelheid beenderen boven. Die zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk.
The post Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mensen gaan misschien denken dat we menage à trois hebben”: Katy uit ‘B&B zoekt lief’ openhartig over ex en zijn nieuwe partner

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren in tegen de locatie voor de nieuwe zeesluis

De milieuvereniging Groen vzw en de actiegroep Zeebrugge Onder Druk hebben op de laatste dag van het openbaar onderzoek bezwaren ingediend tegen het ontwerp voor de aanleg van een nieuwe zeesluis in Zeebrugge. Zij zijn niet tegen en nieuwe zeesluis, maar gaan niet akkoord met de locatie
The post Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren

Lees meer »

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »