Slagerij-Traiteur Chris & Micheline blaast dertig kaarsjes uit: “We zijn een uitstervend ras”

Op zondag 1 oktober vierden Chris Vanderstraeten (52) en Micheline Devriendt (53) de dertigste verjaardag van Slagerij-Traiteur Chris & Micheline. Het koppel kijkt terug op een mooie carrière, maar denkt nog lang niet aan stoppen.

Met de droom om een eigen slagerij uit te baten, stapten Chris en Micheline binnen bij de slagerij in de Heulsestraat 95 in Bissegem. “Toen baatten Antoon Vandenberghe en Dina Soete de zaak nog uit. Ze waren al een tijdje gesloten wegens ziekte, dus we zijn spontaan eens gaan vragen hoe ze de toekomst zagen”, vertelt Chris. Niet veel later was de overname een feit. Op 1 oktober 1993 opende Slagerij-Traiteur Chris & Micheline voor de eerste keer de deuren.

Assortiment

De specialiteiten van Chris en Micheline zijn de huisgemaakte vleessalade, preparé en het gehakt. “Voor de preparé en het gehakt werken we nog steeds met het recept van Antoon Vandenberghe. Het is gemakkelijk om een kant-en-klare kruidenmengeling te bestellen, maar we moeten ook niet allemaal hetzelfde beginnen doen. Met ons uniek en geheim recept kunnen we echt zeggen dat dit van ons is”, zegt Chris.

Ook de mayonaise is vers en zo goed als alle charcuterie is door eigen handen gemaakt. “We merken dat klanten het waarderen dat we veel zelf bereiden. Ze zien dat we er ons werk van maken en dat alles vers is. De charcuterie valt daardoor goed in de smaak. Die waardering doet wel deugd. We zijn onze klanten dankbaar”, vult Micheline aan.

“Vroeger waren hier tien slagerijen, nu blijven er slechts twee meer over”

Door de jaren heen groeide het cliënteel van de slagerij aanzienlijk. “We blijven nieuwe gezichten zien, maar we ontvangen ook klanten die hier al de volle dertig jaar komen”, zegt Micheline. Ook tijdens de coronacrisis draaide de zaak op volle toeren. “We zagen in die periode net een stijging in onze verkoopcijfers. Mensen gingen meer barbecueën aangezien de restaurants dicht moesten blijven”, vult Chris aan.

Daarnaast speelt het aantal slagers in de buurt ook een rol in het klantenbestand. Waar er vroeger tien slagerijen waren in Bissegem, blijven er nu slechts twee over. “We zijn een uitstervend ras. We kloppen lange dagen waarbij we beginnen om 5 uur en pas stoppen om 19 uur. Dat is vaak een reden waarom er zo weinig mensen geïnteresseerd zijn in het vak”, aldus de slager.

Liefde voor het vak

Micheline en Chris geraakten wel al op jonge leeftijd geïnteresseerd in de voedingssector. Chris volgde een slagerijopleiding in Ter Groene Poorte Brugge en daarna werkte hij drie jaar op leercontract. De eerste twee jaar ging hij aan de slag bij Luc Gruwier in Marke.

Het laatste jaar werkte hij bij Willy Degrande in Heule. “Willy heeft me echt de liefde voor het vak doorgegeven”, aldus Chris. Micheline volgde hotelschool in Spermalie in Brugge. Daarna ging ze nog twee jaar aan de slag in ‘s Gravenwezel in Antwerpen.

(Siel Vandorpe)

The post Slagerij-Traiteur Chris & Micheline blaast dertig kaarsjes uit: “We zijn een uitstervend ras” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Skeerlerpiste in Kessel-Lo voorlopig dicht omdat ze te onveilig is: “Bart Swings en Jason Suttels moeten nu uitwijken naar andere pistes”

De skeelerpiste van Kessel-Lo bij Leuven, is voorlopig dicht omdat ze onveilig is. Er zitten onder meer barsten in de piste die door het warme weer putjes geworden zijn en daardoor kwam er afgelopen weekend een skater ten val. De domeinbeheerder heeft daarom besloten om de piste voorlopig te sluiten. Wereldkampioenen Bart Swings en Jason Suttels moeten nu op zoek

Lees meer »

“We worden steeds meer belaagd”: topman van Douane wil betere beveiliging na tweede inbraak in loods op Brucargo

De administrateur-generaal van de Douane, Kristian Vanderwaeren, zegt dat de Douane steeds vaker een doelwit wordt van criminele bendes. Hij reageert daarmee op de inbraak in een Douane-depot in Brucargo. Dieven gingen daar aan de haal met kilo’s in beslag genomen drugs. Dat de Douane niet de eigenaar is van de meeste depots omschrijft de administrateur-generaal als een ‘zwakke plek’.

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak kondigt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

N-VA blijft bij Europese Conservatieven van Meloni

De Poolse PiS-partij die de voorbije jaren de rechtsstaat in Polen uitholde, gaat niet in op het aanbod van Viktor Orban om zich aan te sluiten bij een nieuwe uiterst-rechtse fractie “de Patriotten voor Europa”. Ze blijft bij de ECR, net als de N-VA.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Kamping Kitsch deelt 120 gratis tickets uit aan ouders van kinderen met C-attest: “Beloning voor die nieuwe lading buizen in je kelder”

De storm van de jaarlijkse rapportenslag is ondertussen al gaan liggen, behalve in Kortrijk dan. Daar leverde de hilarische wedstrijd van Kamping Kitsch meer dan 120 winnaars op. Ouders van kinderen die een C-attest hadden, mochten dat doorsturen en ze kregen dan gratis tickets voor het grootste verkleedfestijn van de Lage Landen.
The post Kamping Kitsch deelt 120 gratis

Lees meer »

Nieuw vrijetijdsaanbod voor jongeren in De Lovie vzw: “We willen zorg op maat bieden aan wie er nood aan heeft”

De Lovie vzw is een sociale organisatie actief in heel de Westhoek. Ze ondersteunen kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap, andere beperking of verhoogde kwetsbaarheid. Om tegemoet te komen aan de nood aan vrijetijdsbesteding voor jongeren met ASS of een gedragsproblematiek en voor jongeren met een beperking werd een nieuw aanbod uitgewerkt onder de noemer JokiFun en Tjsakut

Lees meer »

“Ik slááp hier zelf in mijn mobilhome”: Chris Van Tongelen (De Romeo’s) baat camping uit op Rock Werchter

Meer dan 35.000 kampeerders arriveren vandaag op camping The Hive op Rock Werchter en Chris Van Tongelen (56), één van de Romeo’s is er de baas. De populaire zanger doet dat bewust onder de radar. “Ik ben hier niet de BV”, vertelt hij. “Maar gewoon ‘de Chris’ die ziet dat er geen incidenten gebeuren en er overal voldoende wc-papier is.”

Lees meer »