Remco Evenepoel blijft Soudal Quick-Step trouw: ‘Team gaat door, dus ik blijf’

Remco Evenepoel blijft bij Soudal Quick-Step. Dat bevestigde hij na de Ronde van Lombardije. De geruchten dat hij – al dan niet door een fusie van Soudal Quick-Step met Jumbo-Visma –? naar INEOS Grenadiers zou gaan, mogen in de prullenmand.

Meer krantenkoppen in België

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.
The post Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting” appeared

Lees meer »

Jeugd van tennisclub Olympos presteert sterk op provinciaal niveau : “Tenniscompetitie herleeft”

De tenniscompetitie herleeft weer op Olympos in de Ten Brielensesteenweg. De jeugd is er duidelijk de toekomst. Mauro Vromand uit de Begonialaan en Mathieu Vandewildemeersch uit Rumbeke werden voor eigen volk provinciaal kampioen interclub bij de U17. Drie andere leden haalden de finale van de interclub bij de U11 maar moesten jammer genoeg de duimen leggen.
The post Jeugd

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Ex-politiemensen Carl en Freyke verzeilden in vastgoedsector op Tenerife: “We hebben het onderschat, maar we zijn plantrekkers”

Tot zes jaar geleden bepaalden criminelen het leven van Carl Vorsselmans (50) en Freyke Van Looveren (33), nu staan ze (bijna) dag en nacht paraat voor hun Vlaamse klanten. Tweedeverblijvers die aan de Spaanse kust, op Tenerife en binnenkort ook in Mallorca op zoek zijn naar een woning. “We hebben niet echt een vaste stek. We leven als nomaden, zou

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »