Mustafa Minhas (25) is nieuwe uitbater van restaurant Zotte Mutse: “Succesformule blijft hetzelfde”

Enkele weken geleden schreef deze krant dat Bart Bilcke (51) en Sophie Verbeke (47) op zondag 22 oktober voor het laatst hun klanten bedienen in restaurant Zotte Mutse. Na 18 jaar geven ze de fakkel door aan Gentenaar Mustafa Minhas, die op de Vrijdagmarkt ook al restaurant Cassis uitbaat.

“Lief en leed hebben we met onze klanten gedeeld, maar het is tijd voor een nieuw hoofdstuk in ons leven”, vertelden Bart en Sophie, die bijna twee decennia lang het gezicht van het bekende restaurant waren. “We stoppen niet om een negatieve reden. We doen dit met enorm veel passie en genieten er nog elke dag van. Maar we hebben beslist dat we dit niet tot aan ons pensioen willen doen, waardoor we nu voor een andere professionele uitdaging willen kiezen.”

Horeca als Rode draad

Reden te meer voor de ambitieuze Mustafa Minhas uit Gent om zich aan te bieden als overnemer van het restaurant. In 2009 verhuisde de nu 25-jarige man vanuit Pakistan naar ons land. “Ik werkte hier mijn studies aan de middelbare school af, al combineerde ik dat sinds mijn zestiende met verschillende jobs in de horeca. Ik werkte in de Gentse restaurants Wabi & Sabi en Volta, maar ook in The Barn in Merendree. Ik heb mensen bediend, werkte achter de bar en stond ook al achter het fornuis. Horeca is een rode draad doorheen mijn leven”, vertelt Minhas enthousiast.

Begin dit jaar realiseerde de Gentenaar een van zijn dromen door in het centrum van de Oost-Vlaamse hoofdstad restaurant Cassis te openen. “Op 23 januari stond ik voor het eerst in mijn eigen zaak, waar ik sindsdien boordevol passie in werk. Ik vind het super om mensen te bedienen, aan de slag te gaan in de keuken en lekkere gerechten op tafel te toveren. Bovendien heb ik nog veel te leren en vind ik het erg belangrijk om mijn kennis over de horeca te vergroten”, legt de nieuwe uitbater uit.

Via een vastgoedkantoor kwam Minhas te weten dat de uitbaters van Zotte Mutse op zoek gaan naar een overnemer. “Ik heb snel meer informatie opgevraagd en zag meteen dat het om een succesvol restaurant ging. Dit is een toffe zaak waar iedereen welkom is. Bovendien ligt het op den buiten, waardoor ik van tijd tot tijd eens de drukte van de stad zal kunnen verlaten. Alles verloopt hier kalmer en ook dat spreekt me aan. Ik heb er alvast zin in”, lacht de Gentenaar.

Succesformule

De vorige uitbaters startten 18 jaar geleden een gezellige zaak waar vooral een toegankelijke kaart centraal staat. “We merkten dat het werkt en dat mensen precies daarvoor naar ons kwamen. In al die jaren veranderden we amper iets aan ons concept, daardoor was iedereen hier welkom. Van gezinnen met kinderen tot trouwfeesten en verjaardagen, alles kon hier doorgaan”, vertelt Bart Bilcke daarover. Aan die succesformule van Zotte Mutse wil Minhas alvast weinig veranderen. “Voorlopig staan er geen veranderingen op til. Deze formule werkt goed en trekt veel mensen aan. Net als in restaurant Cassis zullen we kiezen voor een klassieke kaart. Daarbij gebruiken we verse producten en serveren we goeie porties.”

Ook ezel blijft

In Zotte Mutse kunnen zo’n 85 mensen eten. Op het terras van de zaak kunnen de uitbaters nog eens tot 100 klanten bedienen. “Bij de besprekingen werd eveneens de overname van het personeel besproken. Daarnaast mag ook de ezel blijven, die talloze kinderen kon animeren. Oscar zal zo in de toekomst een gekend beeld van de zaak blijven”, lacht Minhas.

De Gentenaar focust zich de komende maanden vooral op het management van beide zaken. “Het is mijn doel om in beide zaken aanwezig te zijn. Nadat Bart en Sophie op zondag 22 oktober de deuren achter zich dicht trekken, nemen ze nog even de tijd om te verhuizen. Op woensdag 8 november heropen ik de zaak en is iedereen opnieuw welkom in Zotte Mutse”, besluit de nieuwe zaakvoerder enthousiast.

The post Mustafa Minhas (25) is nieuwe uitbater van restaurant Zotte Mutse: “Succesformule blijft hetzelfde” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Belang voert deze zomer luchtreclame

Het Vlaams Belang voert deze zomer promotie met een vliegtuigje met spandoek. Het reclamevliegtuig zal gedurende tien dagen in Vlaanderen te zien zijn. “We zetten alles op alles voor de lokale verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Het Vlaams Belang zal deze zomer zichtbaar aanwezig zijn, te land en in de lucht.”

Lees meer »

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen”

Vintage Heuvelland vzw groepeert twintig gepassioneerde wijnbouwers uit de Westhoek. 17 daarvan hebben wijngaarden in Heuvelland. De vzw zet zich in om de lokale wijnbouw globaal te ondersteunen en organiseert zo het eerste weekend van juli de Open Wijngaardfeesten.
The post Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike Wereldoorlog II met een

Lees meer »

Terwijl de ene zeer meegaand is, staat de andere op de rem: hierover zullen de gesprekken van De Wever met zijn toekomstige coalitiepartners gaan

Preformateur Bart De Wever (N-VA) zal een weekend lang een-op-eengesprekken voeren met zijn toekomstige coalitiepartners, onder meer over de begroting. Hij moet nog altijd een manier vinden om de socialisten over de streep te trekken. Maar waar zullen die gesprekken met de verschillende partijen precies over gaan? Een overzicht.

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk”

Triatlete Nele Dequae uit Spiere-Helkijn is onlangs knap zevende geworden op de European Triathlon Cup in Olsztyn in Polen. Ze is zo (voorlopig) geplaatst voor het Europees Kampioenschap in augustus.
The post Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klassiek recept voor kermis in Sint-Juliaan: “Reus Leontien zit op Tinder”

Met de Toontjesloop en koers op vrijdag 12 juli, kinderanimatie en schlageravond op zaterdag 13 juli, barbecue en quiz op zondag 14 juli en afsluitende Zotte Maandagstoet, grijpt Kermiscomité Sint-Juliaan terug naar de klassieke ingrediënten van de kermis. Dit jaar is er wel een glansrol voor reus Leontien, die op vrijersvoeten is.
The post Klassiek recept voor kermis in

Lees meer »

Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.
The post Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »