KSA Veurne scoort met spannend verhaal rond Planeet X: Een mooie seizoensstart

KSA Kerelstede en KSA Roodkapjes zijn het seizoen begonnen met een spannend avontuur waarbij alles draaide rond Planeet X. De nieuwe leiding werd voorgesteld, het was een drukke bedoening aan de inschrijvingstafels, en maar liefst 182 kinderen kwamen op bezoek om van de KSA-activiteiten te proeven.

Bij de ingang van het terrein rond het clublokaal Briekeljong stond een mysterieus portaal… Daar startte het verhaal van Planeet X. Hoofdleiders Wout Degroot (20) en Rune Larrangé (18) vertellen: “We zijn zowat twee maanden bezig geweest om dit spel in elkaar te steken. De Sloebers – het eerste en tweede leerjaar – gaan op zoek naar allerlei zaken om te kunnen overleven op Planeet X. Iedereen moet meehelpen, zodat de verstrooide professor die alle problemen van de wereld wil oplossen het portaal weer kan openen.”

“Daar zit een vreemde stam al een hele week vast, heeft honger, wil naar huis… Doordat de stam al zolang opgesloten zit, heeft hij Briekeljong veroverd. De kinderen van het derde tot en met het zesde leerjaar gaan de strijd aan met de locals om een stuk grond op Planeet X te bemachtigen. Terwijl het eerste en tweede middelbaar tijdens de heavy games het gevecht aangaan met de planeetbewoners, trekken het derde en vierde middelbaar op verkenning op de vreemde planeet om de verloren portaalstukken terug te halen. Deze eerste activiteit sluit perfect aan bij het jaarthema Natuurlijk Avontuurlijk.”

Meteen inschrijvingen

Wout, Rune en de hoofdleiding van KSA Roodkapjes Pauline Gunst (17) en Lotte Corneillie (17) blikken tevreden terug op de meer dan geslaagde namiddag.

“Al op deze eerste dag noteerden we zestig inschrijvingen, maar er komen er nog heel wat bij, zeker nu mensen ook online kunnen inschrijven. Onze beide KSA-groepen tellen zo’n 150 leden, zonder de leiding. Maar het ziet ernaar uit dat we dat aantal gaan overtreffen! Bijna 200 kinderen die nog geen lid zijn, kwamen langs en kregen zo een voorproefje van onze activiteiten en konden kennismaken met de leiding. We hebben het voor iedereen gezellig gemaakt, ook voor de ouders. Er was de bar, er waren broodjes, appelbeignets, ijsjes…”

De grootste in België

Voor wie KSA Veurne nog niet kende, werd duidelijk gemaakt dat die net als alle West-Vlaamse KSA-bonden deel uitmaakt van de overkoepelende KSA Noordzeegouw, de grootste gouw in België. Om de twee weken worden activiteiten georganiseerd die aansluiten bij de leeftijdsgroep.

KSA Roodkapjes is er voor jongens van het eerste en tweede leerjaar ingedeeld bij de Sloebers, en meisjes van het eerste leerjaar tot en met het vierde middelbaar. Bij KSA Kerelstede zijn er de Pagadders (derde en vierde leerjaar), de Jongknapen (vijfde en zesde leerjaar), de Knapen (eerste en tweede middelbaar), de Jonghernieuwers (derde en vierde middelbaar) en de Hernieuwers (vanaf het jaar dat je leider wordt tot de dag dat je beslist om ermee op te houden).

“Jaarlijkse toppers zijn ons Klein Kamp – in 2024 van 2 tot 6 juli in Watou – en ons Groot Kamp, volgend jaar van 20 tot 28 augustus in de Kariboe in Ellikom”, zegt Wout. “We kijken ook uit naar de tweede editie van onze fuif Out of the Blue, met dj Nina Block, op 21 oktober. Dat is echt een spetterend feest voor alle jongeren van Veurne. Thema dit jaar is Into the Deep. De voorverkoopbandjes zijn al te verkrijgen, tegen 7 euro. Die worden ook verkocht via alle Veurnse scholen.”

De kas spijzen

“Maar eerst is er nog onze ouderavond, op 14 oktober! En op 4 november is het alle hens aan dek voor onze tweede editie van Hasta La Pasta, in het College van Veurne. Dat is de leukste pasta-avond van het jaar, met pasta à volonté én een dessertbuffet! Onze leiding maakt alles zelf klaar. Met dat evenement spijzen we natuurlijk onze kas, maar we houden de prijs democratisch! We organiseren nog andere sponsoracties, zoals een ontbijt, de verkoop van onze zelfgemaakte petten…”

Wie het voelt kriebelen, kan terecht op https://www.ksaveurne.be/ of bij [email protected] en [email protected]. (Myriam Van den Putte)

The post KSA Veurne scoort met spannend verhaal rond Planeet X: Een mooie seizoensstart is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Joe Biden laat nu ook al een steek vallen bij de dagelijkse meme van KW! ? En zo iemand wil dan president worden!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Celine Vandycke (27) neemt afscheid van sociale kruidenier in Oudenburg: “Ik laat deze plek met klein hartje achter”

Donderdag 20 juni was de laatste werkdag van Celine Vandycke als coördinator van de sociale kruidenier Thope en maatschappelijk assistent bij het OCMW. Ze startte samen met diensthoofd Sabine Jacobs en Jos Desmeth van Sint-Vincentius in 2021 het nieuwe project Thope op. Dat kwam er in de plaats van de voedselbedeling.
The post Celine Vandycke (27) neemt afscheid van

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

KIJK. De vijf opvallendste fragmenten van het spraakmakende debat tussen Biden en Trump

Een verwarde en haperende Joe Biden (81) die voor regelrechte paniek zorgt in het Democratische kamp en een bulderende Donald Trump (78) die de leugens aaneen reeg. Dat is zowat de samenvatting van het eerste spraakmakende verkiezingsdebat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Van een gênante blunder tot golfballen: dit waren de vijf opvallendste momenten uit het debat.

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-OOSTENRIJK. Koeman zet Xavi Simons en Frimpong op de bank, Oranje-legioen maakt indruk in Berlijn

Onze noorderburen kijken in hun laatste groepswedstrijd Oostenrijk in de ogen. Nederland is intussen zeker van een plekje in de achtste finales van het EK. Maar Oranje wil zich ongetwijfeld kronen tot groepswinnaar, daarvoor rekent het alvast op aanvaller Memphis Depay. “Zonder een goede Memphis zal het moeilijk zijn om ver te komen”, vertelde Koeman op de persconferentie.

Lees meer »

KIJK. Van de spectaculaire openingsact door de Q-dj’s tot Las Ketchup: dit zijn hoogtepunten van ‘De foute party’ van Qmusic

Fout, fouter, foutst. Samen met 19.000 foute feestvierders én een indrukwekkend lijstje artiesten blies Qmusic het dak van een uitverkochte Flanders Expo Gent tijdens ‘De foute party’. Het feest startte met een indrukwekkende openingsact van de Q-dj’s. Tijdens een spetterende liveshow brachten onder meer Las Ketchup, Willy Sommers, Get Ready!, Lasgo, Ruslana, Mega Mindy, K.I.A. vs Sam Gooris, Marco Schuitmaker

Lees meer »

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaarbegin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Dat schrijven De Tijd, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vrijdag op basis van cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Pluspunt voor de consument: de

Lees meer »

Komt de Franse hoogmoed voor de val? “Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers les Bleus laatdunkend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Man opgepakt na schoten in woning in Bernissart

In de omgeving van Bernissart (Henegouwen) zijn er zaterdagochtend schoten gelost in een woning. Speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en de dader werd opgepakt. Volgens het parket van Doornik-Bergen zijn er geen slachtoffers gevallen.

Lees meer »

Vijfde baby aan gevolgen kinkhoest overleden in Nederland

In Nederland is opnieuw een baby overleden aan kinkhoest. Voor zover bekend heeft de ziekte dit jaar nu aan vijf baby’s in Nederland het leven gekost, zo is woensdag meegedeeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse tegenhanger van Sciensano.

Lees meer »