KIJK. Anderlecht eert legende Paul Van Himst met lichtshow

Kosten noch moeite spaarde Anderlecht voor de 80ste verjaardag van Paul Van Himst. Voor aanvang van de thuismatch tegen KV Mechelen gaf paars-wit de clublegende met een heuse lichtshow een knap cadeau.

Meer krantenkoppen in België

NAVO zoekt op top in Washington naar evenwicht: “Enerzijds Oekraïne blijven steunen, anderzijds escalatie met Rusland vermijden”   

Vanaf vandaag komen de staatshoofden en regeringsleiders van de 32 leden van de NAVO samen in Washington, in de Verenigde Staten, voor hun jaarlijkse top. Het militaire bondgenootschap viert zijn 75e verjaardag, maar met de aanslepende oorlog in Oekraïne is de vraag of er veel te vieren valt. "Het is zoeken naar een evenwicht tussen steun aan Oekraïne en het

Lees meer »

Boeing pleit schuldig aan fraude in 737 MAX-dossier

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing gaat ermee akkoord om schuldig te pleiten aan fraude in het dossier van twee dodelijke ongevallen met Boeing 737 MAX-vliegtuigen, omdat het de voorwaarden van een eerdere schikking geschonden heeft. Daar kan een boete tot bijna een half miljard dollar aan vasthangen, zo heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt.

Lees meer »

N-VA Brugge pakt uit met kandidaten van 19 tot 87 jaar

“Thuis in een welvarend, warm en veilig Brugge”. Dat zijn de krachtlijnen van het kiesprogramma dat N-VA Brugge bewust op de Vlaamse feestdag presenteerde, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De lokale N-VA-lijst is flink verjongd, ook al is de oudste kandidate 87 jaar.
The post N-VA Brugge pakt uit met kandidaten van 19 tot 87 jaar appeared first

Lees meer »

Inwoners van de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen in shock na destructieve windhoos: “Ik weet niet of ik ooit nog kan terugkeren”

Een tiental seconden. Langer had een gitzwarte windhoos niet nodig om een spoor van vernieling achter te laten in de Polderstraat in Londerzeel. Onze reporter trok naar de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen, waar geschokte inwoners de schade opmeten: “Mijn dakkapel is gaan vliegen”, zegt Jef. “Een van mijn zonnepanelen ligt twee straten verder in een tuin”, getuigt Iris.

Lees meer »

Groot waterlek aan ondergrondse hoofdleiding: zes huizen zonder water, straatvak blijft deels dicht dit weekend

Op de Zedelgemsesteenweg (N368) op de grens tussen Ichtegem en Aartrijke ontstond zaterdagochtend een groot waterlek. Het bleek om een lek op de hoofdleiding ondergronds te gaan. De straat werd een drietal uur volledig afgesloten. Om 12 uur was het lek gedicht. “Maar tijdens het weekend blijft een rijvak afgesloten”, meldt De Watergroep.
The post Groot waterlek aan ondergrondse

Lees meer »

Woning in Kortrijk tijdelijk onbewoonbaar na dakbrand

In de Pater Davidstraat in Kortrijk is een huis tijdelijk onbewoonbaar na een dakbrand. De bewoner belde de brandweer zelf en kon ontkomen met zijn 2 kinderen van 2 en 5 jaar oud. Het vuur woedde vooral in het dak, wat het extra moeilijk maakte voor de brandweer om te blussen.

Lees meer »

“Zo dronken dat hij ons niet meer herkende”: opvolgtraject moet nieuwe ziekenhuisopname voorkomen bij jongeren

Noah* (17) wordt sinds een ziekenhuisopname met een alcoholvergiftiging intensief begeleid om de kans op herval zo klein mogelijk te maken. "Hij had zoveel gedronken dat hij zijn vrienden en zelfs ons niet meer herkende", getuigt zijn moeder Hadewijch*. De intensieve begeleiding maakt deel uit van een proefproject in het ZAS Augustinus in Wilrijk. Voorlopig wordt de zogenoemde ‘alcoholpoli’ grotendeels

Lees meer »

Familiedrama in Sydney: vader brengt drie kinderen om het leven in woningbrand

Drie kinderen zijn zondag omgekomen in een woningbrand in Sydney. Vier andere kinderen raakten gewond in het gruwelijke drama, zo meldt BBC. De politie zegt dat de vader van de kinderen de brand aanstak en vervolgens verhinderde dat ze het huis konden ontvluchten. Hij wordt nu beschuldigd van meervoudige moord. De verontwaardiging in Australië is groot, waar de regering actief

Lees meer »

Koksijde lanceert nieuwe hondencampagne

‘Respect’ is het kernwoord van de nieuwe Koksijdse sensibiliseringsactie rond aangelijnde honden. Met een hond aan de leiband toon je niet alleen respect voor de wandelaar, fietser of strandbezoeker, maar ook voor andere dieren die jouw pad kruisen.
The post Koksijde lanceert nieuwe hondencampagne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man die dertienjarig meisje verkrachtte krijgt straf met uitstel: “Hij voelde zich bij haar kinds, alsof ze zijn eerste liefje was”

De 27-jarige Y.T. stond in juni terecht voor de verkrachting van een minderjarig meisje, 13 jaar op het moment van de feiten. De rechtbank veroordeelde hem nu tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar. “Door de ernst van de feiten is het wel noodzakelijk het uitstel te koppelen aan bepaalde voorwaarden”, klonk het bij de rechtbank.

Lees meer »