De val van Rudy Giuliani: van Amerika’s burgemeester tot Amerika’s clown

Twintig jaar geleden was Rudy Giuliani ‘Amerika’s burgemeester’, het gezicht van de New Yorkse veerkracht na 9/11. De Britse Queen sloeg hem tot ridder. Vandaag is hij eerder een hofnar, een paria die een gevangenisstraf moeilijk zal kunnen vermijden.

Meer krantenkoppen in België

Gemeentebestuur legt fiberwerken in Wevelgem tijdelijk stil: “Pas als we groen licht geven, mogen nieuwe sleufwerken opgestart worden”

Er komt geen einde aan in Wevelgem. Voetpad na voetpad wordt in opdracht van Proximus opengegooid om er een fiber kabel te leggen. Vaak blijven die voetpaden lang open liggen, in veel gevallen is de herstelling bovendien niet naar behoren uitgevoerd. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist dat er voorlopig geen nieuwe sleufwerken mogen starten in de gemeente. Eerst moeten alle

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiewedstrijd tegen STVV achter gesloten deuren spelen als straf voor stilgelegd bekerduel tegen Standard

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie

Na het behalen van de eindronde afgelopen seizoen wil JV Lo-Reninge dit seizoen nog een tikkeltje beter doen in vierde provinciale A. Het bestuur en de spelers spraken op de ploegvoorstelling hun ambities uit. Maxim Loontjens is een van de nieuwkomers.
The post JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Domper voor Spanje: draaischijf Pedri mist rest van EK, ‘dader’ Kroos excuseert zich

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »