BNXT League – Oostende neemt de scalp van Kortrijk en wint West-Vlaamse derby

Op de derde speeldag in de BNXT League is landskampioen Oostende vrijdag gaan winnen bij nieuwkomer Kortrijk. De Kustboys wonnen de West-Vlaamse derby met 67-73.

Bij de rust hielden beide ploegen elkaar nochtans in evenwicht (30-30). Na de thee maakte de landskampioen vooral in het derde kwart het verschil (43-50), waarna beide ploegen in het laatste kwart nagenoeg gelijke tred hielden.

De Amerikanen Khalil Ahmad (zestien punten, drie rebounds) en Damien Jefferson (zestien punten, negen rebounds) en de Est Matthias Tass ( twaalf punten, drie rebounds) waren de uitblinkers bij Oostende, bij Kortrijk boden de Amerikanen Jamarius Burton (zeventien punten, drie rebounds) en Jayden Gardner (twintig punten, zes rebounds) het meeste weerwerk.

Voor Oostende is het de tweede zege dit seizoen. De West-Vlamingen wonnen op de openingsspeeldag van Okapi Aalst met 85-63, waarna Limburg United verrassend met 63-74 kwam winnen aan de kust. Kortrijk won zijn eerste twee wedstrijden tegen Circus Brussels (86-94) en tegen Okapi Aalst (93-89), maar verloor kansloos bij Limburg United (91-62).

Een opvallende toeschouwer in Kortrijk, Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. © KURT DESPLENTER BELGA

Kortrijk en Charleroi, met een match minder gespeeld, delen nu voorlopig met zes punten de leiding, eentje meer dan Circus Brussels en Oostende. Ook Antwerp en Limburg United verloren nog niet, maar zij speelden nog maar twee wedstrijden.

The post BNXT League – Oostende neemt de scalp van Kortrijk en wint West-Vlaamse derby is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse stemmen

Over ons onderwijs lijkt iedereen tegenwoordig een mening te hebben. Knack peilde het voorbije schooljaar in ‘De Leraarskamer’ naar wat leerkrachten zélf denken over het lerarentekort, de nieuwe minimumdoelen of centrale toetsen. Dat doet ons zusterblad straks opnieuw, maar nu gaat in élke provincie een panel leerkrachten met elkaar in gesprek.
The post De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse

Lees meer »

Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen”

Zondag 7 juli wordt Menen-Kemmel-Menen, een UCI-wedstrijd voor junioren, gereden. Uit financiële overwegingen trekt deze internationale koers niet langer richting Heuvelland. Net als vorig jaar bestaat de wedstrijd uit twaalf lokale ronden van 10,7 kilometer.
The post Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Bekende fietsenzaak moet monsterboete van 13 miljoen euro betalen na “bewuste fraude” met Chinese fietsen: “Totaal gebrek aan respect voor de regels”

Fietsenzaak Prestige uit Wetteren is veroordeeld tot een boete van 13,6 miljoen euro. Ze zou douanekosten ontdoken hebben bij de invoer van elektrische fietsen uit China. De rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen spreekt van “ernstige, al dan niet georganiseerde fiscale fraude, die zorgt voor oneerlijke concurrentie”.

Lees meer »