Beenhouwer Decupere opent waar Bart en Inge 30 jaar hun slagerij in Wervik hadden

Bart Versaevel en Inge Stragier (beiden 50) stonden vrijdag voor de allerlaatste keer in hun slagerij Bart & Inge in de Leiestraat in Wervik. Na dertig jaar is het verhaal ten einde. Om medische redenen moet Bart het wat kalmer aan doen. Beenhouwer Decupere uit Beselare kocht het handelspand en begint er op donderdag 12 oktober een tweede slagerij.

“We gaan allebei in de slagerij in Beselare werken”, vertellen Bart en Inge. “Het wordt voor ons een heel ander leven. Het is genoeg geweest.” Bart zal als freelancer zijn uren kloppen in het atelier, terwijl Inge de klanten zal bestellen.

De verkoop van de nog enige slagerij in het stadscentrum van de grensstad was rap geklonken. “Nadat Bart en Inge het nieuws hadden bekendgemaakt op Facebook, nam immobiliënmakelaar Darky Serroen met mij contact op”, zegt Jan-Klaas Decupere. “Bart & Inge is een mooie zaak, met een goede naam en hetzelfde DNA als dat van ons. Met een tweede slagerij zorgen we voor een mooie mix.”

Jan-Klaas Decupere en Lies Vandenbroucke, beiden 34, namen in maart 2017 de zaak over van Geert en Nicole, de ouders van Lies. Jan-Klaas groeide op in Boezinge. Hun tweede zaak krijgt een nieuwe gevel met een andere naam en het logo van Beenhouwer Decupere. Maandag begonnen de schilderwerken aan de gevel, die voortaan wit kleurt.

Lander en Robin

Slagers Lander en Robin worden de nieuwe gezichten in de Leiestraat. “Alles wordt hoofdzakelijk in ons atelier in Beselare geproduceerd en dan hier afgewerkt”, zegt Jan-Klaas. “Er komen een paar producten bij. Lander en Robin zullen afwisselend hier aanwezig zijn en de verantwoordelijkheid over onze tweede slagerij hebben. Het zijn twee gasten die ambitie hebben en willen meestappen in ons verhaal.”

“De klik met de nieuwe eigenaars was er direct”

Lander, uit Kruiseke, werkt zes jaar voor Beenhouwer Decupere, Robin (Beselare) vier jaar. Lander leerde het vak in Ter Groene Poorte in Brugge, zijn collega trok naar de beenhouwersschool (nu officieel Technisch Atheneum) in Diksmuide. Ze zien het alvast zitten. “Het is niet zodanig ver en het is hier een sterke, mooie zaak”, zegt Robin. “We zijn hier een paar keer geweest met onze patron en troffen met Bart en Inge twee sympathieke mensen. We staan wel open voor een beetje uitdaging. We waren redelijk rap overtuigd toen Jan-Klaas ons hiervoor vroeg.”

Goed team

Bakkers, slagers, het is een ‘harde wereld’. Twee zaken runnen is uiteraard niet evident. “Met een goed team is alles mogelijk”, zegt Jan-Klaas. “Goede en gemotiveerde nieuwe mensen zijn welkom. We maken veel zelf en trekken daardoor gemakkelijker mensen aan die de stiel willen leren.”

Ook Bart en Inge zijn uiteraard heel tevreden. “De klik met de nieuwe eigenaars was er direct”, benadrukt Inge. De slagerij in de Tabaksstad was de nieuwe eigenaars bovendien niet onbekend. “Toen we onze slagerij in Beselare lieten inrichten, bleek het te gaan om dezelfde winkelbouwer die destijds slagerij Bart & Inge had vernieuwd”, zegt Jan-Klaas. “Vooraf zijn we hier toen een paar keer komen kijken.”

De ervaring van Bart wordt een pluspunt voor Beenhouwer Decupere. “Bij ons zal hij zijn kennis doorgeven”, zegt de zaakvoerder. “Tussen al de jonge gasten in Beselare”, aldus Lander en Robin met een kwinkslag.

Tweemaal verrast

Bart en Inge werden enkele dagen voor de sluiting verrast door goede vrienden, die vooraan ballonnen kwamen ophangen en daarmee de gevel versierden. Buren Bart Pauwelyn en Anne Claeys van restaurant De Waterkant zorgden donderdagmorgen ook voor een verrassing, met een ontbijt en een mand vol lekkers.

Kort na de middag ging dan vrijdag het rolluik naar beneden en viel het doek over een rijke geschiedenis. “Aan iedereen van harte bedankt voor de vele cadeautjes, kaartjes, taart en lieve berichtjes”, zeggen Bart en Inge.

Het winkelpersoneel blijft in dienst. Woensdag wordt de sluitingsdag. Bart & Inge was open op woensdagvoormiddag. De sluitingsdag op zondag blijft. Er wordt een flyer over Beenhouwer Decupere Wervik verdeeld.

Meer info: www.beenhouwerdecupere.be

The post Beenhouwer Decupere opent waar Bart en Inge 30 jaar hun slagerij in Wervik hadden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw in bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

“De Romeo’s mochten alles, wij moesten exclusief werken voor de soap”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Martine (61) zet knijtenstrijd voort via vredegerecht: “We zijn door de plaag zelfs verhuisd met onze zaak”

Martine De Pauw (61) uit Schellebelle, bij Wichelen, stapt naar het vredegerecht na de aanhoudende knijtenplaag in de omgeving van haar woning vlak bij de Schelde. Precies een jaar geleden overwoog de vrouw al juridische stappen, maar de Vlaamse Waterweg beloofde toen maatregelen te nemen. “Ik gaf hen het voordeel van de twijfel, maar het is nog altijd niet verbeterd”,

Lees meer »