Al minstens 56 doden na overstroming van meer in Himalaya in India

Na de overstroming van een gletsjermeer in de Himalaya zijn al minstens 56 mensen om het leven gekomen. Dat blijkt zaterdag uit een nieuwe balans van de autoriteiten. In de Indiase deelstaat Sikkim, in het noordoosten van het land, werden 26 lichamen geborgen, en in de naburige deelstaat West-Bengalen werden 30 lichamen gevonden. De zoekacties worden verdergezet.

Meer krantenkoppen in België

Straf! Acteur uit Nieuwpoort schittert in Netflix-serie ‘Vikings: Valhalla’

Vanaf donderdag 11 juli is het derde seizoen van de wereldwijde hitserie ‘Vikings: Valhalla’ te zien op Netflix. Eén van de rollen daarin wordt vertolkt door Leander Vyvey, die ooit professioneel… kitesurfer was. “Een hele eer”, dixit Leander.
The post Straf! Acteur uit Nieuwpoort schittert in Netflix-serie ‘Vikings: Valhalla’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

GO! Basisschool wint videocall met presentator: Dieter Coppens looft Nieuwstad-leerlingen

GO! Basisschool Nieuwstad uit Veurne is een van de tien Vlaamse scholen die een videocall wint met Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne #ByeByeGazon. Daar had de kernboodschap van de campagne – een hittebestendiger en biodiverser klimaat – alles mee te maken.
The post GO! Basisschool wint videocall met presentator: Dieter Coppens looft Nieuwstad-leerlingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ree in spitsuur doodgereden in stadscentrum Ieper

Een opmerkelijk beeld in het stadscentrum van Ieper maandagnamiddag: een ree lag dood op het voetpad tussen de bib en jachthaven. “Een bewijs dat hun aantallen sterk zijn toegenomen”, zegt boswachter Erwin Verfaillie van Agentschap Natuur en Bos.

Lees meer »

Kleinzoon van gewezen burgemeester komt op bij Voor 8930: “Opa zou trots geweest zijn”

Bij Voor 8930 maken ze mondjesmaat de personen bekend die op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staan. Het kartel tussen Open VLD en Vooruit loste maandagavond drie nieuwelingen, waaronder Olivier Libbrecht. Opvallend: hij is de kleinzoon van oud-burgemeester Jean Libbrecht.
The post Kleinzoon van gewezen burgemeester komt op bij Voor 8930: “Opa zou trots geweest zijn” appeared first

Lees meer »

Zijn ex-vriendin krijgt een deel, andere begunstigden buitenspel gezet: de erfenis van Matthew Perry doorgelicht

Hij speelde tien seizoenen lang de iconische rol van Chandler Bing in ‘Friends’ en toch had Matthew Perry, die vorig jaar overleed, ‘maar’ 1,4 miljoen euro op zijn bankrekening staan. Waar is zijn fortuin naartoe? Scoort Perry daarmee beter of slechter dan zijn vijf beroemde ‘Friends’? En wie heeft er allemaal recht op zijn erfenis? “Ik heb bewust geen voorzieningen

Lees meer »

Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!”

Met een 40-tal lerende en spelende leden is het startjaar voor de jonge Veldegemse schaakclub Krakkemat een onverhoopt succes. Beginners vanaf tien jaar worden er tweewekelijks spelenderwijs ingewijd. Ook ervaren spelers krijgen dit najaar meer schaakinzicht in LDC Veltershof.
The post Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!” appeared first on

Lees meer »