Zevende keer goud voor tuinaannemer Bart Monbaliu en team: “Prijs is belangrijk voor sector”

Al voor de zevende keer sleept tuinaannemer Bart Monbaliu een gouden medaille in de wacht. Deze keer is dat in de wedstrijd grote tuinen van De Vlaamse Tuinaannemer. “Een mooie erkenning voor het pad dat wij al jaren bewandelen, dat van hard werken en doorgedreven finesse. En het werk van ons volledige team: van tuinarchitecten over projectleiders en tuinmannen tot onderaannemers waarbij we samen met de klant op één lijn zitten”, zegt Bart, terecht trots op zijn winnende project in Hertsberge.

“Niet alleen voor onze eigen zaak, maar ook voor onze sector is deze prijs belangrijk. Hij brengt het tuinen aanleggen naar buiten en is in het algemeen belang van de sector en iedereen die erin werkt. Dergelijk project prikkelt ook de mensen. Ik ben dan ook bijzonder trots op wat mijn team hier gepresteerd heeft. Driekwart van ons bedrijf heeft hieraan meegewerkt, van ontwerp tot grondwerken, aanleg terrassen, groen en realiseren van het zwembad”, prijst Bart Monbaliu zijn werknemers. Hij noemt zichzelf de lijm binnen het hele traject dat naar zijn visie is uitgewerkt en dat hij begeleidde.

Biodivers

De winnende tuin is een kleine hectare groot, is super divers qua architectuur, natuur en cultuur. “Een tuin hoeft er niet altijd afgelikt bij te liggen en het onderhoud moet beperkt blijven. Belangrijk zijn mooi groen en beplanting met structuur en kleur waar opnieuw meer vraag naar is. Daarom hebben we veel bloemenmengsels ingezaaid aan de rand van het aanpalende bos en een bloemenborder aan de terrassen”, legt Bart Monbaliu uit. “Voorts zorgden we met hagen voor het welzijn van de insecten. De tuin is dus biodivers, wat wij als tuinaanlegger zeer belangrijk vinden.”

Vrijgeleide

“We zijn eigenlijk heel blij dat we van de eigenaars een redelijke vrijgeleide kregen en dat ze mee waren in ons verhaal van biodiversiteit. Daarom konden we al met de eerste plannen starten nog voor de woning er stond”, besluit Bart Monbaliu.

The post Zevende keer goud voor tuinaannemer Bart Monbaliu en team: “Prijs is belangrijk voor sector” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »

? “Philipsen krijgt nu nog meer de reputatie van bad boy”

De declassering van Jasper Philipsen in de zesde rit van de Tour zindert na. Ook ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ heeft het over het manoeuvre van de sprinter. “Een volkomen terechte declassering”, is het oordeel van Michel Wuyts. Voorts komt ook Remco Evenepoel zelf aan het woord op de dag van de eerste tijdrit. Slaat de wereldkampioen tijdrijden toe?

Lees meer »

1000-soortenweekend: geslaagd met grote onderscheiding

Op de achtste editie van het 1.000-soortenweekend in het West-Vlaamse Hart hebben natuurliefhebbers maar liefst 1.285 soorten wilde planten en dieren in Ingelmunster en Izegem geregistreerd.
The post 1000-soortenweekend: geslaagd met grote onderscheiding appeared first on KW.be.

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

KIJK. Video toont hoe Trump uithaalt naar Biden bij partijtje golf en zegt dat hij uit race zal stappen: “Wat een oude, kapotte hoop rotzooi”

Er zijn beelden opgedoken die laten zien hoe Republikeins presidentskandidaat Donald Trump tijdens een partijtje golf met zijn zoon Barron stevig uithaalt naar president Joe Biden. Trump noemt Biden een “oude, kapotte hoop rotzooi” en zegt dat hij uit de race zal stappen. “Dat betekent dat we Kamala (Harris, de vicepresident, red.) krijgen”, zegt hij.

Lees meer »