West-Vlaamse socialisten blijven partijvoorzitter Conner Rousseau steunen: “

De West-Vlaamse socialisten blijven hun partijvoorzitter Conner Rousseau (Vooruit) steunen na de mogelijks racistische uitspraken. Begin september zou Rousseau op café enkele racistische uitspraken gedaan hebben over de Roma-gemeenschap tegen de politie, wat nu onderzocht wordt door het parket. Daarvoor heeft hij zich donderdagavond verontschuldig. De West-Vlaamse politici van Vooruit blijven achter hun voorzitter staan. “Hij heeft een domme uitspraak gedaan en dat kan iedereen overkomen. Maar het belangrijkste voor ons is dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt en zijn excuses heeft aangeboden”, stelt Melissa Depraetere, fractieleider voor het federaal parlement.

Begin september zou Conner Rousseau, partijvoorzitter van Vooruit, op zijn stamcafé ‘s ochtends vroeg enkele mogelijks racistische uitspraken gedaan hebben tegen de aanwezige politieagenten. Rousseau lichte donderdagavond toe dat het ging over uitspraken tegen de Roma-gemeenschap en beschouwde het als ‘zattemansklap’. Daarvan werd een PV opgesteld, dat nu onderzocht wordt door het parket. Volgens Het Laatste Nieuws zou Conner het hebben gehad over ‘bruin mannen, die moeten aangepakt worden met een matrak’.

“Het was correct en ook nodig om excuses aan te bieden, maar nu moeten we terug naar de orde van de dag en de inhoud van de politiek”

Op diezelfde persconferentie bood Rousseau zijn verontschuldigingen aan. Een broodnodig aspect, volgens schepen van Brugge Pablo Annys. “Het was correct en nodig om excuses aan te bieden. Nu kunnen we terug vooruitgaan naar de orde van de dag. Het is een belangrijk jaar en we moeten terug naar de essentie van de politiek, namelijk de inhoud.” Vlaams parlementslid Maxim Veys uit Kortrijk sluit zich daarbij aan. “De voorzitter heeft ons gisteren geïnformeerd en hij heeft zich geëxcuseerd. Het is tijd om dit af te sluiten en vooruit te gaan.

Openheid

“Iedereen binnen onze partij staat nog altijd achter Conner”, stelt fractieleider voor het federaal parlement Melissa Depraetere. “Hij heeft natuurlijk wel een heel domme uitspraak gedaan. Het was voor veel mensen binnen onze partij en ook voor mezelf belangrijk dat hij hierover open communiceerde, zich distantieerde van die uitspraken en er ook voor excuseerde. Dat heeft hij dan ook zeker gedaan. Als je iets stoms zegt of doet – en dat kan iedereen overkomen ook de partijvoorzitters – dan verwacht ik dat je uw verantwoordelijkheid opneemt en mijn inziens is dat hier gebeurd.”

“Voor heel wat mensen binnen onze partij was het belangrijk dat Rousseau hierover open communiceerde, zich distantieerde en ook verontschuldigde”

“Op de partijbureau voor de conferentie hebben we al onze vragen in openheid aan de voorzitter kunnen stellen. Daar heb ik respect voor. Daarmee is voor mij het hoofdstuk af. Er ligt nog veel werk op de plank, in mijn gemeente, in het parlement en in de partij voor het komende jaar. Daar wil ik als team mee verder aan de slag gaan”, gaat Steve Vandenberghe, Vlaams parlementslid en burgemeester van Bredene verder. “Volgens mij zal er zeker nog de komende dagen over gediscussieerd worden. Het onderzoek loopt nog en daarna kunnen we dit hopelijk afsluiten”, vult Depraetere aan.

Niet onvergeefbaar

“Wat Conner heeft gedaan in een zatte bui op café is stom, daar is geen twijfel over en dat beseft hij ook. Maar dat wil niet zeggen dat we ze niet kunnen vergeven”, stelt Jurgen Vanlerberghe, gedeputeerde bij provincie West-Vlaanderen. “De excuses waren oprecht en Conner beseft volop dat hij in de fout ging. Ik hoop dat we in een wereld leven, waar clementie nog een plaats heeft. Als iemand een fout maakt en zich daar oprecht voor verontschuldigt en aangeeft dat die fout niet meer zal gebeuren, dan moeten we dit absoluut kunnen pardonneren. De uitspraken kunnen natuurlijk niet door de beugel, maar dat wil niet zeggen dat we direct moeten overgaan tot executie. Het was misstap en nu moeten we vooruit.”

The post West-Vlaamse socialisten blijven partijvoorzitter Conner Rousseau steunen: “ is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

“Hij flirtte met Monica Lewinsky.” Wie leidt het presidentiële debat en wordt nu al van partijdigheid beticht door Trump?

Hoe eerlijk wordt het debat van vannacht tussen Joe Biden en Donald Trump? Dat staat onder leiding van twee journalisten die volgens Trump schandelijk partijdig zijn. Vooral Jake Tapper, die hem al met Hitler vergeleken zou hebben. Wat is daar van aan? En hoe neutraal is zijn collega Dana Bash? Het valt alvast niet te ontkennen dat Tapper ooit heel

Lees meer »

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky in Brussel – Rusland meldt aanvallen op Oekraïense vliegvelden waar westerse vliegtuigen zullen opereren

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky is donderdag in Brussel aangekomen om er drie veiligheidsakkoorden te ondertekenen, waaronder een met de Europese Unie. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Skeerlerpiste in Kessel-Lo voorlopig dicht omdat ze te onveilig is: “Bart Swings en Jason Suttels moeten nu uitwijken naar andere pistes”

De skeelerpiste van Kessel-Lo bij Leuven, is voorlopig dicht omdat ze onveilig is. Er zitten onder meer barsten in de piste die door het warme weer putjes geworden zijn en daardoor kwam er afgelopen weekend een skater ten val. De domeinbeheerder heeft daarom besloten om de piste voorlopig te sluiten. Wereldkampioenen Bart Swings en Jason Suttels moeten nu op zoek

Lees meer »

Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing”

Het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle ligt aan het front van de Eerste Wereldoorlog, waardoor nog dagelijks bommen en andere oorlogsprojectielen naar boven komen. “Maar leg ze niet in de bermen”, roept de burgemeester op.
The post Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »