Volgende week zaterdag uitvaart van juf Annelies die werd vermoord door ex-partner

In de Sint-Dionysiuskerk in Geluwe vindt volgende week zaterdag 14 oktober om 10 uur de uitvaart van Annelies Verschaeve (42) plaats. De goedlachse leerkracht uit de Menenstraat in Geluwe werd woensdag door haar ex-partner Sébastien H. (37) in zijn huis in de Nieuwstraat in Menen gewurgd met een touw.

‘Een liefdevolle mama, een prachtige dochter, een lieve zus, een bruisende vriendin, een juf met een hart voor haar klasje’, zo staat het te lezen op het rouwbericht.

De ouders van het slachtoffer zijn ondertussen terug van hun vakantie in Calpe (Spanje). Geeraard Verschaeve en Caroline Fontaine verblijven er jaarlijks gedurende een tweetal maanden. Slachtofferhulp van de politie regelde voor hen een terugvlucht naar huis. Naast Annelies is er ook nog een dochter Bjoke.

Annelies Verschaeve was sedert een tijdlang verloofd met haar nieuwe vriend Stef uit Kessel-Lo. De afgelopen maanden werd ze heel vaak gestalkt door haar ex-partner. Hij zou ze ook agressief bedreigd hebben. De politie kwam een aantal keer naar haar rijwoning in de drukke Menenstraat (N8) in Geluwe. Bijvoorbeeld een contactverbod werd de dader nooit opgelegd.

De situatie ging zelfs zo ver dat juf Annelies met haar twee kinderen van 15 en 17 enkele dagen ging wonen in het appartement van haar ouders in Geluwe. Haar vader en moeder waren toen op vakantie. Vader Geeraard werd ook eens bedreigd door de dader.

Dat Annelies woensdag naar zijn huis trok, had een reden want voor hun twee kinderen Noa en Rune moest ze voor schoolopdrachten een en ander gaan ophalen. Een vriendin wist dat ze spullen ging ophalen bij hem, had haar gewaarschuwd dat ze niet alleen mocht gaan en toen ze nadien niet antwoordde belde ze in paniek de hulpdiensten. Die deden de gruwelijke ontdekking…

Sébastien H. is aangehouden wegens moord en verschijnt dinsdag voor de raadkamer in Kortrijk. (EDB)

Lees ook…

De Graankorrel in Wervik rouwt na moord op juf Annelies (42): “Komt bij iedereen binnen als een schok” – KW.be

Moeder van twee kinderen in verdachte omstandigheden overleden in Menen: ex-partner gearresteerd – KW.be

The post Volgende week zaterdag uitvaart van juf Annelies die werd vermoord door ex-partner is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »

“Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het EK voor telegeleid wagen

Roeselare Sinds vijf jaar racet Racing Club Roeselare met telegeleide wagens op het gloednieuwe circuit op het einde van de Kachtemsestraat, pal langs de E403. Eind augustus organiseren ze het EK, komend weekend komt een internationaal gezelschap kennismaken met het circuit. Een kijkje gaan nemen is gratis.
The post “Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort

Tot op het allerlaatste moment legden zowat 180 werklui de laatste hand aan het stadhuis. Wij lieten enkele mensen die de voorbije twee jaar van dichtbij betrokken waren bij de realisatie van de (ver)nieuwbouw hun favoriete plekje aanduiden.
The post ‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort appeared first on

Lees meer »

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf 2 jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Meer nog: zij en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet

Lees meer »