Uitkerkse moet drankverslaving aanpakken na resem fietsdiefstallen, vriend gaat vrijuit

Een 45-jarige vrouw uit Uitkerke heeft voor de Brugse strafrechtbank twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor drie fietsdiefstallen. Ze moet onder meer haar drankprobleem aanpakken. Haar partner stond mee terecht, maar werd vrijgesproken.

Op 5 februari ging Wendy V. in Knokke-Heist aan de haal met een elektrische fiets. Goed twee weken later deed ze hetzelfde in Blankenberge en gaf ze de eigenaar een duw. Eind februari stal V. ook nog een fiets in Brugge. Volgens het openbaar ministerie tonen camerabeelden aan dat haar vriend Karim H. (45) bij elke diefstal op de uitkijk stond.

Wendy V., die in oktober vorig jaar al acht maanden cel kreeg voor winkeldiefstallen, gaf de fietsdiefstallen toe. “Vanuit Uitkerke is het te voet veel te ver om naar de winkel in Blankenberge te gaan”, was haar opmerkelijke uitleg. De vrouw ontkende evenwel met klem dat bij een van de feiten geweld had gebruikt en de rechter achtte dat aspect inderdaad niet bewezen.

Karim H. riskeerde acht maanden cel maar drong met succes aan op de vrijspraak. “Hij heeft mevrouw op geen enkele manier geholpen”, pleitte meester Ellen Eneman. V. en H. kampen allebei met een hardnekkig drankprobleem. Maar volgens H. is er beterschap in zicht. “Vroeger dronk ik 24 halve liters bier per dag, nu nog maar acht”, stelde hij. (AFr)

The post Uitkerkse moet drankverslaving aanpakken na resem fietsdiefstallen, vriend gaat vrijuit is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dit waren ze al maanden aan het voorbereiden: zo kon Mossad explosieven verstoppen in duizenden biepers en ze tegelijk laten afgaan

Toen Hezbollah uit veiligheidsoverwegingen 5.000 nieuwe biepers bestelde, had niemand in de smiezen dat in elk geleverd toestelletje 3 tot 5 gram springstof zat verstopt. Verschillende bronnen onthullen nu hoe de Mossad, de Israëlische geheime dienst, daarin is geslaagd. Van een maandenlange voorbereiding en een infiltratie in de bieperfabriek tot een speciaal stukje code in het toestel: zo ging de

Lees meer »

Jelle Cleymans viert 40ste verjaardag met concert met alle hits van ‘Spring’: “Geen reünie, maar met muzikale helden”

Jelle Cleymans viert volgend jaar zijn veertigste verjaardag en hij wil deze mijlpaal op een speciale manier markeren. Voor de gelegenheid duikt hij terug in zijn eigen repertoire en brengt hij de hits van ‘Spring’ opnieuw tot leven. “Met ‘Cleymans zingt ‘Spring’ sta ik op 14 mei 2025 in de AB in Brussel”, zegt hij enthousiast op MNM.

Lees meer »

Vlaamse gemeenten halen recordbedrag van 124 miljoen euro op met boetes

De Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar in totaal een recordbedrag van 124 miljoen euro opgehaald aan boetes. Het gaat vooral om GAS-boetes. Ter vergelijking: aan het begin van de bestuursperiode, in 2019, werd een dikke 43 miljoen euro opgehaald met gemeentelijke boetes. Dat meldt VRT op basis van cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Toen hij Vandenhaute in bureau van Fredberg zag, wist Riemer hoe laat het was: reconstructie bij ontslag van enorm aangeslagen RSCA-coach

Net geen twee jaar heeft Brian Riemer het uitgezongen als coach van Anderlecht. Het povere spel van de voorbije weken maakte zijn positie onhoudbaar. Het bestuur geloofde niet dat Riemer de trein weer op de rails zou krijgen. De beslissing viel woensdagavond laat na topoverleg tussen CEO Sports Jesper Fredberg, voorzitter Wouter Vandenhaute en eigenaar Marc Coucke.

Lees meer »

Wij spraken met echtgenoot Hans D. (78), die vandaag zijn kat stuurt naar reconstructie in moordzaak Annie De Poortere: “Mij ga je daar niet zien”

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere, vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Want hoe kwam Annie om het leven en waarom zijn de hulpdiensten niet gebeld? We spraken met dé persoon die de antwoorden weet, Annies echtgenoot Hans D. (78).

Lees meer »

Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek

Van brullende gitaren tot de opzwepende beats van enkele gekleurde en compleet absurde DJ’s? Dag twee van Het Schippersweekend wist op enkele uren tijd verschillende generaties te verenigen met één en dezelfde boodschap: Lauwe houdt van muziek!
The post Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweedaags event Beach jumping brengt spektakel voor ruiter en publiek: “Springcompetitie op het strand”

Op zaterdag 21 en zondag 22 september wordt Middelkerke het toneel van een spectaculair nieuw evenement: Beach Jumping Middelkerke. Dit gloednieuwe concept, georganiseerd door Anouch Danneels in samenwerking met de gemeente Middelkerke, belooft een unieke ervaring te worden voor zowel ruiters als toeschouwers.
The post Tweedaags event Beach jumping brengt spektakel voor ruiter en publiek: “Springcompetitie op het strand”

Lees meer »

Na bezwaren dan toch geen groot overhellend terras aan silo’s Vaartkom Leuven

Er komt dan toch geen overhellend stadsbalkon op de iconische oude silo’s aan de Vaartkom in Leuven. Projectontwikkelaar Ertzberg gaat de silo’s omvormen tot een wooncomplex met appartementen. Maar buurtbewoners maakten zich zorgen dat het grote balkon voor te veel schaduw zou zorgen en dienden bezwaren in. Ertzberg moet de plannen aanpassen en reageert teleurgesteld.

Lees meer »