Tijdelijke bibliotheek in Komen geopend

Na drie maanden konden Komenaars opnieuw richting bibliotheek trekken. De tijdelijke opstelling van Bibliolys, in de schaduw van Molen Soete, werd er donderdag feestelijk geopend. Honderden mensen, zowel volwassenen als kinderen, kwamen opdagen voor het feestelijke moment.

Het originele gebouw van de gemeentelijke bibliotheek Bibliolys zal ruim 2 jaar lang niet toegankelijk zijn. Genesteld in het hart van het MJC cultureel centrum, wordt ook dit aangepakt tijdens de grondige renovatiewerken die weldra starten.

“We konden onmogelijk toelaten dat onze inwoners 2 jaar lang geen boeken konden ontlenen”, verklaarde burgemeester Alice Leeuwerck tijdens haar toespraak. “Er was natuurlijk de optie om in één van de antennes op bezoek te gaan maar dat was allesbehalve praktisch. We zochten een meer solide oplossing en vonden die in de oude containerkantoren van de toeristische dienst. Die hebben nu een permanente stek pal naast het gemeentehuis en dus stonden de containers stof te verzamelen. We hebben ze opgeknapt en geïnstalleerd aan het bezoekerscentrum van Molen Soete en zo werden ze ingericht als bibliotheek.”

Een nieuw, tijdelijk gebouw bracht meteen ook een indrukwekkende verhuis met zich mee. 3 maanden lang gingen zowel medewerkers van de bibliotheek als vrijwilligers aan de slag om de meer dan 25.000 referenties naar hun nieuw onderkomen te brengen. “Het bewijst dat onze mensen een hart voor de bib hebben”, lacht bibliotheekbediende Barbara Toumajean. “Van de stevige literaire werken tot strips, manga’s en zelfs gezelschapsspelen? De bibliotheek is meer dan ooit een sociale schakel in het weefsel van de gemeente. We hebben dan ook alles op alles gezet om de verhuis in de vooropgestelde termijn rond te krijgen. Het is hartverwarmend te zien dat jong en oud zich vandaag opnieuw tussen de lectuur terug kunnen vinden. Speciaal voor de gelegenheid hebben we ook voor muzikale animatie gezorgd en zijn er ook voorleesmomenten voorzien.”

The post Tijdelijke bibliotheek in Komen geopend is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »

Circusfamilie Ronaldo strijkt neer op theater aan zee: “We doen het voor de liefde en de erkenning”

Levenskunstenaar en circusartiest Danny Ronaldo (54) is dit jaar één van de twee ‘golfbrekers’ bij Theater aan Zee: zijn ideeën bepaalden mee de inhoud van deze editie. Danny speelt ook mee in een voorstelling, opent het kinderpark WonderWaai met een pizzabak en verblijft met zijn familie op het festival in drie woonwagens. Het publiek zal op bezoek kunnen komen bij

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant ‘Le Figaro’, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »