Tegen 21 oktober zal de openbare verlichting in Izegem overal opnieuw ‘s nachts branden

Fluvius start op maandag 9 oktober met de aanpassing van de elektriciteitscabines om de openbare verlichting in Izegem ’s nachts opnieuw overal te laten branden. De aanpassingen zullen ongeveer twee weken in beslag nemen.

Net als heel wat andere steden en gemeenten besliste ook stad Izegem vorig jaar om de openbare verlichting ’s nachts te doven om energiekosten te drukken. “Die beslissing was echt noodzakelijk omdat de prijzen vorig jaar ongezien hoog waren en de energiefactuur stilaan onbetaalbaar werd voor de stad”, stelt bevoegd schepen Caroline Maertens. “Intussen zijn de prijzen opnieuw op een normaler peil en besliste het stadsbestuur om de openbare verlichting opnieuw aan te steken. We zijn wat afhankelijk van de timing van Fluvius, maar als alles vlot verloopt, zal de verlichting op 21 oktober ’s nachts overal opnieuw branden.”

Dimbare ledverlichting

Alle openbare verlichting in Izegem wordt bovendien gefaseerd vervangen door ledverlichting. Caroline Maertens: “Ledverlichting levert niet alleen een energiebesparing op, maar laat ons ook toe om de openbare verlichting ’s nachts stapsgewijs te dimmen: van 70% om 19 uur, naar 50% om 22 uur en naar 30% om 23 uur. Vanaf 5 uur gaan we terug naar 50%, om 6 uur naar 75% en naar 100% om 7 uur. De omschakeling naar ledverlichting kan voor ons niet snel genoeg gaan. We gaven dat signaal ook duidelijk mee aan Fluvius. In het voorjaar van 2025 moet 75% van de openbare verlichting in Izegem, ledverlichting zijn.”

The post Tegen 21 oktober zal de openbare verlichting in Izegem overal opnieuw ‘s nachts branden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten”

Van 12 tot en met 14 juli vindt in het heraangelegde Minnewaterpark in Brugge het jaarlijks Cactusfestival plaats. Deze 41ste editie is ook het afscheid van Bruggeling Patrick Keersebilck, die in oktober als directeur van Cactus Muziekcentrum met pensioen gaat.
The post Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten” appeared

Lees meer »