Robbe Santens speelt met GD Ingooigem de derby tegen Racing Waregem B: “Het wordt moeilijk, maar moeilijk gaat ook”

Doelman Robbe Santens staat zaterdagavond met GD Ingooigem tegenover zijn ex-ploeg Racing Waregem, de nieuwe leider in derde provinciale C. Het wordt een heel speciale match.

“Ik kwam als U15 over van Zulte Waregem naar Racing Waregem en speelde daar acht jaar. Een basisplaats in de A-ploeg zat er niet in door de concurrentie met Tjorven Raevens. De voorbije seizoenen was ik meestal tweede doelman en ik speelde ook regelmatig bij de B-ploeg. Ik wilde een vaste stek in doel en stapte over naar GD Ingooigem”, schetst Robbe Santens de omstandigheden.

Moeilijke start

“Wij kenden door de vele blessures een moeilijke seizoenstart. Na gelijke spelen tegen Heule en Mandel United werd het een complete off-day op Avelgem. De drie punten thuis houden tegen Emelgem-Kachtem was een must en wij wonnen verdiend. Wij trokken met vertrouwen naar Aalbeke, maar wij wisten dat het moeilijk zou worden. Het eerste halfuur speelden wij behoorlijk mee, maar daarna werd het erg lastig. Gelukkig konden wij na de Aalbeekse openingstreffer meteen tegen scoren en met dat ene punt zijn wij natuurlijk meer dan tevreden.”

Extra stimulans

Zaterdagavond wacht het duel tegen buur en nieuwe leider Racing Waregem, een speciale match? “Het wordt heel speciaal. Voor mij niet alleen echter, want ook Jordy Cousaert, Rune Tack, Henri Delbeke, Thibault Vandeputte en Jasper Cousement zijn ex-Racingers. De voorbije seizoenen speelden wij met de B-ploeg van de Rassing meestal tegen de degradatie. Ons voetbal was goed, maar wij konden daar te weinig punten uit puren.

Blijkbaar viel het daar nu allemaal in de goeie plooi en de leidersplaats zal ongetwijfeld voor een extra stimulans zorgen. Het wordt voor ons een loodzware opdracht omdat wij nog altijd met erg veel langdurig geblesseerden zitten. Wel recupereren wij Maxim Dewaele na schorsing. Wij pakten een punt tegen leider Aalbeeke en dat hopen wij minstens over te doen tegen de Rassing en zo verder te bouwen aan onze thuisreputatie. Het wordt moeilijk, maar niet onmogelijk.” (IVD)

Zaterdag 7 oktober om 19 uur GD Ingooigem-Racing Waregem B.

The post Robbe Santens speelt met GD Ingooigem de derby tegen Racing Waregem B: “Het wordt moeilijk, maar moeilijk gaat ook” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »

Jonge moeder (23) schudt vier maanden oude baby ‘uit frustratie’ hersenletsel: “Ik had nochtans eerst tot tien geteld”

Een 23-jarige jonge moeder uit Oudenburg staat voor de strafrechter omdat ze haar vier maanden oude dochtertje een hersenletsel schudde. “Ze leerden me tot tien te tellen als ik gefrustreerd was. Dat heb ik toen ook gedaan, maar ze stopte niet met huilen”, sprak de jonge moeder. Opvallend: omdat een deskundige liefst drie jaar wachtte met zijn verslag, werd ‘slechts’

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-OOSTENRIJK. Malen verschalkt z’n eigen doelman Verbruggen, Oranje al vroeg op achterstand

Onze noorderburen kijken in hun laatste groepswedstrijd Oostenrijk in de ogen. Nederland is intussen zeker van een plekje in de achtste finales van het EK. Maar Oranje wil zich ongetwijfeld kronen tot groepswinnaar, daarvoor rekent het alvast op aanvaller Memphis Depay. “Zonder een goede Memphis zal het moeilijk zijn om ver te komen”, vertelde Koeman op de persconferentie.

Lees meer »

Het warmste huis van Oostende, waar Leen (54) thuisloze jongeren opvangt

“Negen slaapkamers. Ik wist niet wat ik ermee moest doen. En toen kreeg ik een idee.” Pleegmoeder Leen De Bie (54) stelt haar rijhuis in het centrum van Oostende open voor meerderjarige jongeren en vluchtelingen die het thuis niet zo gemakkelijk hebben. Momenteel verblijven Gideon (21), Bright (24) en Oumar (21) in het ‘warmste huis van Oostende’. “Nee, nieuwkomers krijgen

Lees meer »

Jonge moeder (23) schudt vier maanden oude baby ‘uit frustratie’ hersenletsel: “Ik had nochtans eerst tot tien geteld”

Een 23-jarige jonge moeder uit Oudenburg staat voor de strafrechter omdat ze haar vier maanden oude dochtertje een hersenletsel schudde. Het gaat om een geval van shaken baby. De zaak is bijzonder schrijnend, blijkt uit het feit dat L.D. zelf haar jeugd doorbracht in instellingen. “Ze leerden met tot tien te tellen als ik gefrustreerd was. Dat heb ik toen

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

Goldband stelt tweede album voor, na gemengde reviews: “We moeten daar niet lullig over doen: uiteraard worden we liever opgehemeld”

58 seconden. Meer tijd hadden Karel Gerlach (30), Milo Driessen (31) en Boaz Kok (34) niet nodig om hun concert in de Genkse C-Mine uit te verkopen. Vanavond speelt het drietal ten dans, en stellen ze hun nagelnieuwe album ‘Samen Tegen Elkaar’ voor. Een album waarin hun eigen twijfels vervat zitten. “We wéten dat voldoende slaap en weinig alcohol goed

Lees meer »

‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen hun Slovaakse vrienden aan het station van Adinkerke

Na twee jaar was het een blij weerzien met de 33 Slovaakse vrienden die aan het station van Adinkerke werden opgewacht door de vereniging ‘Vrienden van Hlohovec’. Het uitwisselingsproject groeide uit de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden die sinds 1970 worden gehouden voor de Tsjechische en Slovaakse soldaten die sneuvelden bij de bevrijding van onze streek.
The post ‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen

Lees meer »