Nu ook al zeven Franse scholen gesloten door bedwantsen, tiental andere scholen getroffen

In Frankrijk hebben zeven scholen de deuren voorlopig de deuren gesloten nadat er bedwantsen werden gespot. Een tiental andere scholen zijn ook getroffen. Dat heeft de Franse minister van Onderwijs Gabriel Attal vrijdagavond gezegd op tv-zender France 5.

Meer krantenkoppen in België

Gilbert en Rosa 65 jaar getrouwd… maar ook 65 jaar abonnee van Brugsch Handelsblad

Het echtpaar Gilbert Vanryckeghem en Rosa Maertens uit de Gistelsesteenweg in Snellegem vierde zondag het briljanten huwelijksjubileum in het Oosthof in Snellegem. Ze leerden elkaar kennen bij een nicht in Jabbeke. Hij was afkomstig van Zedelgem en zij van Sint-Andries.
The post Gilbert en Rosa 65 jaar getrouwd… maar ook 65 jaar abonnee van Brugsch Handelsblad appeared first on

Lees meer »

Hoe meedogenloos is de Israëlische Mossad? “Ze lieten hem naar zijn zoon bellen, en dan de telefoon ontploffen”

Explosies van biepers en walkietalkies leverden in Libanon al 37 doden op. Het was de Israëlische geheime dienst Mossad die zorgde voor dit staaltje technologische oorlogsvoering, meent ook expert inlichtingendiensten Kenneth Lasoen (UAntwerpen). “Die zijn overal actief, ook in ons land. Alle middelen zijn volgens hen gerechtvaardigd om het Joodse volk te beschermen.” Vergeet James Bond en wat je al

Lees meer »

Ook in Lombardije duel Evenepoel-Pogacar

Niet alleen volgende week zondag, in de WK-wegrit in Zürich, is het uitkijken naar een duel tussen Tadej Pogacar en Remco Evenepoel. Ook op zaterdag 12 oktober kruisen de Tour- en Girowinnaar en de tweevoudige olympische kampioen nog één keer de degens. Voor Pogacar is het de apotheose van een seizoensafrondende Italiaanse driedaagse, die hem ook nog aan de start

Lees meer »

Laureaten van de jeugdschieting in de kijker

Op de terreinen van de Sint-Sebastiaangilde aan de Kortekeer in Beselare vond de laatste jeugdschieting van het Westlandtornooi plaats.
The post Laureaten van de jeugdschieting in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu al 11 doden en 4.000 gewonden in Libanon nadat Hezbollah-biepers massaal tegelijk ontploffen: “Enige die in staat zou zijn tot zo’n ongelofelijk infiltratieproces, is de Mossad”

In Libanon zijn dinsdag zeker 4.000 mensen gewond geraakt toen hun Hezbollah-biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) tegelijk ontploften. Er zijn ook elf mensen dood door de “mysterieuze” massale explosies. Naast burgers en artsen zijn er vooral honderden Hezbollah-militanten onder de slachtoffers, ook hooggeplaatste leden. De machtige Libanese militie, bondgenoot van Hamas, wijst

Lees meer »

Decospan Volley Team Menen wint Supercup

Vorig weekend pakte Decospan Volley Team Menen verrassend zijn eerste prijs. Tegen Knack Roeselare werd het 1-3 (27/25, 22/25, 23/25, 18/25). Dit weekend staat de ploeg van toptalent Jasper Verhamme tegenover Volley Haasrode Leuven.
The post Decospan Volley Team Menen wint Supercup appeared first on KW.be.

Lees meer »