High-Five in Basisschool Heilige Familie Tielt

Basisschool Heilige Familie Tielt is begonnen met ‘High-Five’, een digitaal beloningssysteem om leerlingen en ouders te motiveren om te voet of met de fiets naar school te komen. Stappen en fietsen hebben immers een positief effect op onze gezondheid, het milieu en het klimaat en zorgen voor een meer leefbare omgeving.

Leerlingen, die deelnemen aan het project, kunnen munten scoren door te stappen en te fietsen naar school. Wie stapt, kan met een medaillon tikken langs een High-Five paal op weg naar school. In volgende straten in Tielt staat zo’n voetgangersscan: Driesstraat, Europalaan, Grote Hulststraat en in de Julius Hostelaan. Fietsende leerlingen kunnen munten scoren door met een tag aan hun fiets voorbij de teller in de fietsenstalling van de school te rijden.

Ook leerlingen, die met de auto naar school komen, kunnen deelnemen. De parking bij De Frietpost in de Beernegemstraat doet dienst als Five&Ride locatie. Ouders kunnen hier hun kinderen afzetten. Van daaruit kunnen de kinderen naar de school wandelen en onderweg is er ook een High-Five paal om te scannen.

Via een online platform kunnen de leerlingen de gescoorde munten inruilen voor tal van beloningen, zoals onder meer gadgets en tickets.

De Stad Tielt ondersteunt het project door in te staan voor de kosten van het signalisatiemateriaal en de software en ook door het voorzien van verschillende beloningen voor de deelnemende leerlingen.

De tienjarige Juliette Mariechael , Elle demedts, Rémi Mestdagh en Tijs Verstuyft zijn alvast zeer enthousiast over het de Highfive project. Als meer kinderen te voet of met de fiets naar school komen is het niet alleen veiliger in de schoolomgeving, het is ook beter voor het milieu. Al moeten ze ook toegeven dat de funfactor en de prijzen die te verzamelen zijn zeker bijdragen aan het enthousiasme. (WMe)

The post High-Five in Basisschool Heilige Familie Tielt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vzw Weg-Wijs helpt kwetsbare mensen in Zwevegem: “We brengen culturen samen”

Begin juli 2021 werd de vzw Weg-Wijs opgericht. “We willen mensen uit kansengroepen, met bijzondere aandacht voor kinderen en gezinnen, samen met een ‘wegwijzer’ (lees: vrijwilliger) op weg helpen, zeg maar wegwijs maken in een aantal belangrijke domeinen zoals taal, integratie, huisvesting… en hen zo begeleiden naar een actief burgerschap”, vertelt ons Marc Claeys.
The post Vzw Weg-Wijs helpt

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »

Zit Biden binnenkort zonder centen? Donoren houden vinger op de knip

De oprichter van Netflix. Een erfgename van de Walmart-supermarktketen. Een kleindochter van Disney. Een ex-directeur van Google. De voormalige topman van de National Football League. Allemaal zijn ze prominente donoren die miljoenen aan de campagne van Joe Biden geven. Maar nu dreigen ze ermee de geldstroom te laten opdrogen, als Biden niet uit de presidentsrace stapt. Of hoe er nóg

Lees meer »

Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend euro aan renovatiemateriaal!”

Fantastisch nieuws uit vrije basisschool De Verrekijker in de Hoogstraat. De school heeft de wedstrijd Klushelden van Brico gewonnen, mag voor 10.000 euro aan werkmateriaal gaan kopen, en kan zo een verouderd paviljoen op de speelplaats renoveren. “Dit is een enorme meevaller”, zegt directeur Lynn Stekelorum.
The post Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend

Lees meer »

Oud-schooldirecteur viert diamanten huwelijksjubileum

Op donderdag 27 juni vierden Willy Vandevivere en Agnes Vanwildemeersch hun diamanten huwelijksjubileum. Ze trouwden op 27 juni 1964 in Beselare en gingen daarna in Boezinge wonen.
The post Oud-schooldirecteur viert diamanten huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »