32-jarige man die onder invloed van flakka dodelijk ongeval veroorzaakte blijft in cel

De 32-jarige man uit Houthulst die op 2 september een zwaar verkeersongeval veroorzaakte in Diksmuide waarbij de 62-jarige Herman Tanghe overleed blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer van Veurne beslist. K.K. was bij het ongeval zwaar onder invloed van de zogenaamde ‘zombiedrugs’ flakka en de raadkamer vond het nog niet geschikt hem vrij te laten.

Het zware ongeval gebeurde op zaterdagochtend 2 september in de Esenweg in Diksmuide. De 32-jarige man uit Houthulst zette een roekeloos inhaalmanoeuvre in maar reed daarbij overdreven snel en haperde aan zijn voorligger. Zijn bestelwagen werd naar de overkant van de weg gekatapulteerd en raakte nog eens drie andere auto’s. Er vielen vier lichtgewonden maar bovenal: de 62-jarige fietser Herman Tanghe die net op het ogenblik van het ongeval voorbijreed werd geraakt en stierf ter plaatse. Na het ongeval probeerde de 32-jarige K.K., die duidelijk verward was, te vluchten. Hij werd gearresteerd en uit de resultaten van zijn bloedonderzoek bleek dat hij zwaar onder invloed was van flakka, de zogenaamde ‘zombiedrugs’. De onderzoeksrechter besliste hem dan ook aan te houden.

Residentiële opname

De raadkamer in Veurne besliste deze week om de man een maand langer in de gevangenis te houden. K.K. verblijft daar nu bijna vijf weken en heeft naar verluidt zware ontwenningsverschijnselen na zijn problematisch druggebruik. “We hebben ook niet om zijn vrijlating gevraagd, gelet op de omstandigheden”, zegt zijn advocaat Thomas Bailleul. “We zoeken intussen wel verder naar een oplossing en kijken daarvoor in de richting van een residentiële opname om te werken aan zijn problemen. Die opname is er nog niet en daarom liet de raadkamer hem ook niet vrij. Het is wel duidelijk dat hij geholpen moet worden voor zijn gezondheidsproblemen zodat zoiets nooit meer kan gebeuren.” Het ongeval zelf wordt nog verder onderzocht door een deskundige. K.K. is ook nog steeds zijn rijbewijs kwijt. (JH)

Lees ook…

Man (32) die fietser doodreed was onder invloed van ‘zombiedrugs’ flakka: ‘Hij mag nooit meer de baan op” – KW.be

The post 32-jarige man die onder invloed van flakka dodelijk ongeval veroorzaakte blijft in cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper

Acht maanden was hij clean, maar toch herviel G.V. in zijn speedgebruik. En hoewel hij onder voorwaarden stond, liep de man tegen de lamp. De rechtbank in Ieper veroordeelde de man nu tot een celstraf van 2 jaar, waarvan een groot deel voorwaardelijk.
The post Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper appeared

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

Minderjarige joyriders van 13, 15 en 16 jaar oud crashen op parking van Makro in Deurne, zwaargewonde jongen ondertussen buiten levensgevaar

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Een van hen verkeerde zelfs een tijdje in levensgevaar, maar dat is nu geweken. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

“Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is ondertussen wereldbekend als merk

Machinebouwer Soenen Technology, dat gevestigd is in de Wijnendalestraat in Beveren – waar men nog uitbreidingsplannen heeft –, bestaat 100 jaar. Dat werd gevierd en de directe toekomst oogt ook rooskleurig. We gingen even om tafel met twee co-CEO’s van het bedrijf.
The post “Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »