Vlaams Belang De Panne trekt naar de verkiezingen met nieuw afdelingsbestuur

De lokale afdeling Vlaams Belang De Panne-Adinkerke heeft sinds kort een nieuw bestuur met als voorzitter Piet Vercaemst. Het nieuwe team werkt aan een sterk alternatief voor de burgers, en krijgt daarbij de steun van hun nieuwe ‘peter’ Kurt Ravyts, federaal parlementslid uit Zuienkerke.

De Vlaams Belang-afdeling De Panne wil de overwinning die de partij boekte bij de verkiezingen van mei 2019 ook vorm geven op lokaal vlak.

Piet Vercaemst, voorzitter Vlaams Belang De Panne: “Aan de afgelopen verkiezingen en de recente peilingen zien we dat meer en meer Vlamingen nood hebben aan echte verandering, ook in onze gemeente. Het is belangrijk dat er een sterke lokale afdeling komt van het Vlaams Belang die écht de belangen van de inwoners kan behartigen.”

“Problemen aanpakken”

Piet Vercaemst (66) wil in zijn rol als voorzitter het nieuwe gezicht en aanspreekpunt worden van het Vlaams Belang in De Panne-Adinkerke. “Met de nieuw gevormde ploeg wil ik de partij versterken om nog meer mensen in onze gemeente te overtuigen. Alleen zo kan men eindelijk een beleid voeren waarop de inwoners recht hebben: een beleid dat onze mensen op de eerste plaats zet!”

Reinilde Van Cleemput, Christ Tyteca en Ingrid Pitteman ondersteunen de nieuwe voorzitter in het gloednieuwe afdelingsbestuur. “Maar kandidaat-bestuursleden en/of militanten mogen zich nog altijd aanmelden via de lokale Facebookpagina van Vlaams Belang De Panne”, aldus Vercaemst. “Een werkpunt wordt de openbare orde en veiligheid. Bedelaars en mannen met ontbloot bovenlijf in de Zeelaan dragen niet bij tot een positieve uitstraling van De Panne.”

“Ook zwerfvuil is een prangend probleem en sluikstorten dient dus harder aangepakt te worden. We zijn ervan overtuigd dat we door veiligheidscamera’s te installeren op strategische plaatsen het probleem al kunnen indijken. We hebben ook serieuze bedenkingen bij het vernieuwde parkeerplan en de verhoogde milieutaks.”

Volksraadplegingen

Vlaams Belang De Panne pleit er ook voor om volksraadplegingen te organiseren waarbij inwoners mee kunnen beslissen over belangrijke thema’s. Daarom vragen zij aan alle burgers om de noden, opmerkingen en tekortkomingen voor De Panne te sturen naar [email protected].

“Volgens de recentste peilingen wordt onze partij virtueel de grootste partij van Vlaanderen, ook op lokaal niveau willen we met sterke kandidaten gestalte geven aan deze evolutie”, besluit een strijdvaardige Vercaemst.

The post Vlaams Belang De Panne trekt naar de verkiezingen met nieuw afdelingsbestuur is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ik wil niet dat de Giro zich herhaalt”: Remco Evenepoel draagt rood Wolfpack-mondmasker op laatste persconferentie

Opvallend beeldje: Remco Evenepoel (24) werkte zijn laatste persconferentie voor de Tour de France in het statige Palazzo Vecchio af met… een rood Wolfpack-mondmasker. Gezien het recente Covid-opstootje en enkele ‘slachtoffers’ die dat maakte in het startpeloton (Geoghegan Hart, Kuss) wil de wereldkampioen tijdrijden geen enkel risico nemen.

Lees meer »

Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen overleed aan kanker

Johan Haghedooren (68) was jarenlang postoverste van de brandweerpost Zuid-IJzer in het Poperingse grensdorpje Roesbrugge. Na zijn brandweerpensioen werd kanker vastgesteld bij de ereluitenant. Hij overleed vorige week en kreeg vrijdag een eerbetoon van zijn collega’s in de straten van het dorp.
The post Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af

In basisschool ’t Klavertje in Wenduine werd vrijdag al zingend de zomervakantie ingezet. De leerlingen van de derde graad componeerden een schoollied dat aan alle kinderen werd aangeleerd, en dat lied ging vrijdag in première onder het goedkeurend oog van vele ouders.
The post Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »