Vijf inbrekers die op heterdaad betrapt worden eindigen na wilde achtervolging in de gracht

In Oeselgem zijn donderdagvoormiddag op vijf inbrekers op heterdaad betrapt. Ze namen de benen toen de bewoonster van het huis thuiskwam. Na een wilde achtervolging belandden ze in Ardooie in de gracht. De buit werd aangetroffen in hun wagen.

Het moet even schrikken geweest zijn voor de Oeselgemse vrouw die de inbrekers betrapte. Ze kwam rond 11.20 uur thuis en zag een vreemde auto op haar oprit staan. Vervolgens kwamen vijf mannen uit haar huis gelopen. Ze sprongen in hun auto en reden met gierende banden weg. Wat de vrouw vermoedde, bleek al snel waarheid te zijn: haar hele huis was op klaarlichte dag overhoop gehaald.

Ze verwittigde de politie die snel de achtervolging inzette. Voor politiezone Midow was het hun tweede achtervolging op minder dan twaalf uur tijd. Ze werden bijgestaan door agenten van PZ Regio Tielt en een helikopter. De achtervolging vond grotendeels plaats op grondgebied Tielt. Waarschijnlijk probeerden de mannen op de E403 te geraken om zo richting Frankrijk te rijden. Hun vluchtauto had Franse nummerplaten. De politie zou het voertuig onderscheppen op de oprit van de E403 in Ardooie maar zo ver kwam het niet. De chauffeur voerde een riskant inhaalmanoeuvre uit en belandde er in de gracht.

De politie kon vijf verdachten inrekenen, een daarvan geeft zich uit als een minderjarige. In de wagen werd de buit van de inbraak in Oeselgem aangetroffen. Het gaat om een aanzienlijke som cash geld en juwelen. Het parket bevestigt de feiten en is een onderzoek gestart, vooral om na te gaan of het vijftal nog gelinkt kan worden aan andere feiten in de regio.

The post Vijf inbrekers die op heterdaad betrapt worden eindigen na wilde achtervolging in de gracht is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »

Moen feest kent gedroomde start

Het driedaags muziekfestival Moen Feest heeft zijn start niet gemist. Kon moeilijk anders met een aaneenschakeling van topartiesten.
The post Moen feest kent gedroomde start appeared first on KW.be.

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

“Eto’o heeft in principe niets te zeggen over mij”: Marc Brys praat voor het eerst uitgebreid over de hetze rond z’n aanstelling

“Als je iedereen moet geloven, heeft Eto’o me vier keer ontslagen.” En toch staat Marc Brys (62) nog aan het roer van de Kameroense nationale ploeg. Voor het eerst sinds hij de heksenketel van Yaoundé – en alle rellen daar aanwezig – even achter zich heeft gelaten, neemt de bondscoach het woord. “Vanaf dag één had ik een bewaker bij

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »