Van webshop naar fysieke winkel: Lore (25) opent bloemenwinkel Florelle

Lore Vangierdom (25) startte twee jaar geleden een webshop in droogbloemen onder de naam Florelle. Op zaterdag 14 oktober zet Lore de volgende stap met haar zaak, want dan opent ze in Rumbeke haar eigen fysieke winkel. “Ik breid het aanbod onder andere uit met verse bloemen, vandaar de keuze voor een fysieke winkel”, klinkt het.

In 2021, toen Lore nog student-zelfstandige was, begon ze met haar webshop Florelle, waarbij de focus op droogbloemen lag. Lore koos er bewust voor om het dan nog bij een webshop te houden zodat het te combineren bleef met haar studies. Ondertussen werkt Lore in hoofdberoep als kwaliteitscoördinator van Kidz Motena en is Florelle uitgegroeid tot haar bijberoep. Toch besloot de 25-jarige Rumbeekse om Florelle nog wat op te krikken. “Ik heb een opleiding florist gevolgd en daar lag de nadruk op verse bloemen. Vandaar dat ik nu ook met een fysieke winkel start”, klinkt het.

Uitlaatklep

De passie voor bloemen kreeg Lore te pakken tijdens corona. “Net zoals velen moest ik toen op zoek naar een uitlaatklep. Ik ben een creatief persoon dus zocht ik het in die richting. Daarom de keuze voor bloemen, want je kan er zoveel mee doen. Ik vind het ook een heel mooi en waardevol product. Bloemen bieden troost bij afscheid, maar kunnen ook gebruikt worden om iemand te bedanken.”

Naast verse bloemen en droogbloemen biedt Lore ook nog andere artikelen aan zoals planten, potten en vazen, kaarsen en kleine geschenkartikelen. Een ruim aanbod dus. “Ik kijk alvast uit naar de opening”, gaat ze verder. “Voorlopig is het allemaal nog heel spannend. Wat mijn verwachtingen zijn? Ik probeer eigenlijk geen verwachtingen te hebben en het gewoon op mij af te laten komen.” Wat wel zeker is: naast de fysieke winkel blijft Lore ook actief met haar webshop. “De webshop is nu wel even offline, maar na de opening van de winkel gaat die meteen weer online”, aldus Lore, die momenteel alle focus richt op het openingsweekend op zaterdag 14 en zondag 15 oktober.

“Bloemen zijn mooi en waardevol. Je kan er zoveel mee doen”

“Op zaterdag zijn we open van 10 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 12.30 uur. Ik zal een klein geschenkje voorzien voor de klanten en er zal uiteraard ook een hapje en een drankje zijn. Ik wil er alvast een feestelijke opening van maken”, besluit Lore.

Florelle vind je in de Izegemsestraat 55 in Rumbeke. Meer info op www.florelle.be.

The post Van webshop naar fysieke winkel: Lore (25) opent bloemenwinkel Florelle is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

En dan ben je plots niet meer zwanger

Een op de tien vrouwen maakt het mee en een op de zes zwangerschappen eindigt ermee: een miskraam of, zoals het vandaag heet, zwangerschapsverlies. Arkasha Keysers weet nu wat er in zo’n geval gebeurt en hoe het voelt: “De vrijheid om er een beetje, maar niet aardverschuivend triest over te zijn, willen we graag claimen.”

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten

Marie-Charlotte Vanhaverbeke en Ellen Distave hebben de handen in elkaar geslagen om een leegstand pand in de Langestraat in Oostende een tijdelijke invulling te geven. Nog tot 21 juli heeft concept Store Lily hier een pop-up ingericht met koopjes. En dat was al meteen een succes.
The post Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten appeared

Lees meer »