Unicef: 43 miljoen kinderen zijn ontheemd door meteorologische rampen

In een periode van 6 jaar zijn in 44 landen 43,1 miljoen kinderen ontheemd geraakt door meteorologische rampen. Dat zijn ongeveer 20.000 ontheemde kinderen per dag, zo blijkt uit een rapport van Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties (VN).

Meer krantenkoppen in België

Groen licht voor fusie tussen GZA en ZNA: Ziekenhuis aan de Stroom wordt een van grootste van Europa

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft groen licht gegeven voor de plannen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen om te fuseren tot Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). Nadat vorige week de artsen van ZNA zich akkoord hadden verklaard met een nieuwe financiële regeling, werd nu de laatste horde genomen. De BMA koppelde wel voorwaarden aan haar goedkeuring.

Lees meer »

‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck

In Creatief Huis Leen Harinck in de Vlamingstraat 17 in Poperinge kan je op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli het evenement ‘Vrouw zijn’ bijwonen.
The post ‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck appeared first on KW.be.

Lees meer »

Connie (63) en Paul (60) vonden de ware liefde bij elkaar onder de Spaanse zon: “Het knetterde zo fel dat we niet eens tot in de slaapkamer zijn geraakt”

De tranen schieten Paul in de ogen wanneer hij over zijn Connie vertelt. Hun liefdesverhaal leest dan ook als een sprookje. Ze waren allebei al de middelbare leeftijd gepasseerd toen ze elkaar toevallig tegen het lijf liepen op een feestje waar ze allebei eigenlijk liever niet waren. Maar na die eerste dans lieten ze elkaar nooit meer los. Onze reporter

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »

Zit Biden binnenkort zonder centen? Donoren houden vinger op de knip

De oprichter van Netflix. Een erfgename van de Walmart-supermarktketen. Een kleindochter van Disney. Een ex-directeur van Google. De voormalige topman van de National Football League. Allemaal zijn ze prominente donoren die miljoenen aan de campagne van Joe Biden geven. Maar nu dreigen ze ermee de geldstroom te laten opdrogen, als Biden niet uit de presidentsrace stapt. Of hoe er nóg

Lees meer »