Twaalfjarige jongen op heterdaad betrapt bij poging tot fietsdiefstal in Kortrijk

De politie van de zone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) heeft vorige week vrijdagavond een twaalfjarige jongen en zijn tante opgepakt. De jongen werd in Kortrijk betrapt terwijl hij zocht naar fietsen die niet op slot waren. Zijn tante stond wat verderop te wachten.

Een anoniem politieteam merkte vrijdag rond 22 uur een jongen op die ter hoogte van het Stationsplein fietsen en bromfietsen aan het controleren was. “Op een bepaald moment voerde hij een handeling uit aan een fiets om ermee weg te rijden”, klinkt het bij de politiezone Vlas. “Toen de jongeman tegengehouden werd door het politieteam, probeerde hij duidelijk iemand anders te waarschuwen dat hij betrapt was. Er stond nog een andere verdachte op het Stationsplein, een meerderjarige vrouw.” Zij blijkt de tante van de zeer jonge verdachte te zijn. De vrouw is bekend voor fietsdiefstallen in andere politiezones.

Er wordt nu onderzocht of het duo verantwoordelijk is voor recente fietsdiefstallen in de regio. “Door zowel zichtbaar als anoniem te patrouilleren aan de grote fietsenstallingen worden steeds meer fietsendieven afgeschrikt, maar is er ook meer kans om daders op heterdaad te betrappen en op te pakken”, aldus de politiezone Vlas. De politie vraagt om bij het zien van verdachte personen en handelingen niet te aarzelen en meteen te bellen naar het oproepnummer 1701.

The post Twaalfjarige jongen op heterdaad betrapt bij poging tot fietsdiefstal in Kortrijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Hij pakte hem bij zijn hoofd en begon te slaan”: Amerikaanse agent valt tiener aan tijdens kinderfeestje

In Galveston, Texas, is een kinderfeestje volledig uit de hand gelopen. Een agent in burger kwam poolshoogte nemen omdat er zoveel mensen bij het zwembad van een appartementencomplex waren, waar het feestje plaatsvond. Vervolgens ontstond er een hevige discussie, waarna de agent een tiener aanviel. Een moeder kon het hele incident filmen. De politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »

Horecazaak Kings, met Hans Blanckaert als boegbeeld, sluit de deuren

Uiterlijk op 21 juli sluit horecazaak Kings in de Slachthuisstraat, met Hans Blanckaert als bekendste medewerker en boegbeeld, de deuren. Blanckaert verwierf ook grote bekendheid als erg kritische stem tijdens de coronacrisis. “Door alle regeltjes en hoge kosten is het nauwelijks nog rendabel om in dit land een horecazaak te runnen”, zegt Blanckaert. “De regelgeving en de administratieve rompslomp zijn

Lees meer »