Te luide wagens en bromfietsen zullen in Brussel naar keuringsstation gestuurd worden

Te luide wagens en motorfietsen zullen direct naar een keuringsstation gestuurd kunnen worden voor een technische controle. Dat antwoordde Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) op een vraag partijgenote en parlementslid Lotte Stoops. “Het effect van lawaai op onze gezondheid wordt nog te vaak onderschat. Geluidsvervuiling is een stille doder, dus we moeten daar lawaai rond maken”, zegt Stoops.

Meer krantenkoppen in België

Veerle Verwee bergt boekentas op

Op de laatste schooldag nam juf Veerle Verwee afscheid van de Kappaertschool in Zwevegem en het onderwijs.
The post Veerle Verwee bergt boekentas op appeared first on KW.be.

Lees meer »

23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.
The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge appeared first

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Met het kwakkelweer zijn er veel mensen die nog snel op zoek gaan naar de zon. Maar het aanbod is beperkt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra

Barra Dentra, de kindvriendelijke zomerbar op het einde van de Graaf Karel de Goedelaan (waar de extra kermislocatie werd ingericht voor de Paasfoor), vertoont de sportzomer op groot scherm. Met dit weekend kwartfinales EK en Tour de France.
The post Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra appeared first on KW.be.

Lees meer »