Sinnfoort in Oekene maakt straks plaats voor indoor speeltuin en looppiste van 30 m in het Runner’s lab

De vastgoedontwikkelaar Global Estate Group uit Oostkamp was al enkele maanden eigenaar van de gebouwen van Sinnfoort in het hartje van Oekene. Lange tijd was het muisstil omtrent hun plannen. Daar komt nu verandering in.

Twee van de drie interne panden zijn sinds eind augustus verhuurd. In loods één komt indoor speeltuin Ballorig en in loods twee Runners’ lab een winkel voor loop-en active walkingschoenen en alles wat daar rond draait.

Runners’ lab heeft haar hoofdzetel en een winkel in Zwijndrecht, daarnaast zijn er vestigingen in Gent, Zaventem, Paal-Beringen, Antwerpen, Rumst en straks in Roeselare (Oekene). “In onze winkels vind je, raar maar waar, geen schoenen”, vertelt Annelies Weyts, commercieel directeur. “Maar wel een looppiste van 30 m met daarin een drukplaat van 2 m waarbij de afrol van de voet gemeten wordt. Dat is onze dynamische footscan® ontwikkeld door de stichter Jempi Wilssens. Op basis van de ganganalyse en de specifieke behoeften van de sporter worden een drietal modellen wandel- of loopschoenen aanbevolen.”

“De klant kiest uiteindelijk zelf, maar we kunnen advies geven over wat de beste schoen is voor hun loopstijl. In onze winkels is er wel een ruime keuze aan kledij en alle mogelijke accessoires om te lopen of te wandelen. We zijn ook dé specialist van spikes voor atletiek. Onze ambitie, sinds de start in 1980, is om mensen te laten lopen/wandelen vrij van blessures. De opening is voorzien in het weekend van 16 en 17 december.”

Binnenspeeltuin

In een tweede interne loods komt Ballorig een binnenspeeltuin gelijkaardig aan die in Harelbeke, Gent, Aalst, Hasselt, Linter, Doornik en Moeskroen. De groep, marktleider in indoor speeltuinen, bestaat sinds 1996, heeft ook 40 vestigingen in Nederland en vier in Duitsland. “We zijn momenteel druk bezig met het bekomen van de nodige vergunningen”, zegt Roland Deege, financieel directeur en verantwoordelijke voor de Belgische vestigingen. “We hopen te kunnen openen in de lente van volgend jaar. We bezorgen kinderen tot 12 jaar onbeperkt speelplezier en organiseren op verzoek kinder- en verjaardagsfeestjes en schoolreizen en dat zijn we ook van plan in Roeselare”, klinkt het.

The post Sinnfoort in Oekene maakt straks plaats voor indoor speeltuin en looppiste van 30 m in het Runner’s lab is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Verdachte in zaak cannabisplantages blijkt op dag van proces… gerepatrieerd: “Hij moet op zijn proces aanwezig kunnen zijn”

Precies op de dag dat hij als verdachte in een zaak van cannabisplantages in Lauwe (Menen) en Lievegem moest verschijnen, blijkt een man naar zijn thuisland in Bosnië-Herzegovina te zijn gerepatrieerd. “Dit kan niet. Hij moet op het proces aanwezig zijn”, aldus advocaat Walter Van Steenbrugge, die nog een eitje met de man te pellen had en hem eens flink

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar kan ik tekenen voor mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Medewerkers ION vernielen JH Reflex na personeelsdrink: “Respectloos en ronduit hartverscheurend”

Donderdag 4 juli organiseerde projectontwikkelaar ION een drink voor zijn personeel in Jeugdhuis Reflex, die binnenkort moet plaatsmaken voor hun nieuwbouwproject. Vandaag werden de vrijwilligers geconfronteerd met een hartverscheurend tafereel. “De Reflex is vernield. Waar is het respect? In plaats daarvan vonden we een gevoelloze rouwbrief om ons jeugdhuis ten grave te brengen”, zegt bestuurslid Sarah Verelst.
The post

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

“Script meermaals moeten lezen”: acteur Steven De Lelie schrikt zelf dat Bert vader van Louise blijkt te zijn in ‘Familie’

De familie Van den Bossche wordt wederom geteisterd door Bert(je), alleen heeft die na plastische chirurgie niet meer het gezicht van Steven De Lelie (47) maar van de Gentse acteur Jan Sobrie (45). “Jammer, want ik heb die rol heel graag gespeeld”, zegt Steven. Dat hij boven op een heleboel duistere intriges ook de opdracht gaf voor de brandstichting die

Lees meer »