“Moeder van meisje (16) dat in coma geslagen werd door Iraanse zedenpolitie opgepakt”

De moeder van een 16-jarig Iraans meisje, dat na een incident met de zedenpolitie in coma zou liggen, is opgepakt. Dat laat mensenrechtenorganisatie Hengaw weten op X, het vroegere Twitter. Iraanse staatsmedia verwerpen de beschuldiging.

Meer krantenkoppen in België

Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek

Van brullende gitaren tot de opzwepende beats van enkele gekleurde en compleet absurde DJ’s? Dag twee van Het Schippersweekend wist op enkele uren tijd verschillende generaties te verenigen met één en dezelfde boodschap: Lauwe houdt van muziek!
The post Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lonen en pensioenen slorpen 40 procent van gemeentekas op

Dik 40 procent van het geld dat lokale besturen de voorbije legislatuur uitgaven, ging naar lonen, sociale bijdragen en pensioenen. Dat blijkt vrijdag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van de officiële jaarrekeningen van de 300 gemeenten voor de ­aflopende legislatuur.

Lees meer »

Zo liet Israël honderden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele honderden biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) ontploffen waarmee leden communiceren. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen

Lees meer »

Federaal parlement aan de slag zonder nieuwe regering: hebben parlementsleden nu vrij spel? “Ik denk niet dat er veel beslist zal worden” 

Vandaag komt het federaal parlement voor het eerst weer samen sinds de zomer. In normale tijden hebben de regering en de partijen veel grip op welke wetten het parlement goedkeurt. Door de lange formatie blijft een nieuwe regering voorlopig uit. Hebben parlementsleden nu meer vrijheid om zelf initiatief te nemen? En zorgt de abortuskwestie straks voor vuurwerk in het halfrond?

Lees meer »

Bouwvakker nodigde Kim Jong-un uit naar Hawaï voor vakantie en was eerst fan van Trump: dit weten we over de 58-jarige verdachte

Ryan Wesley Routh, de 58-jarige verdachte van de vermoedelijke nieuwe moordpoging op Donald Trump, blijkt een pro-Oekraïense activist met een strafblad en vooral een zonderlinge man. Hij sprak in 2023 met ‘The New York Times’. De Amerikaan zei toen tegen de krant dat hij “wilde vechten en sterven in Oekraïne”. Hij trok een jaar eerder ook naar het land in

Lees meer »

Groeve Grote Berg in Riemst definitief beschermd: “Goede zaak voor de inwoners die erboven wonen”

Mergelgroeve Grote Berg in Zussen, in Riemst, wordt definitief beschermd, als monument maar ook als cultuurhistorisch landschap. Dat heeft Vlaams minister Mathias Diependaele (N-VA), bevoegd voor onroerend erfgoed, beslist. De mergelgroeve, 60 ha groot, kreeg eerder al een voorlopige bescherming. Boven de groeve liggen 148 eigendommen. Ook voor de eigenaars van die eigendommen is de bescherming goed nieuws.

Lees meer »

Vlaams Belang Anzegem komt met lijst voor gemeenteraadsverkiezingen: “We willen constructief wegen op het beleid”

Een maand voor de verkiezingen presenteert Vlaams Belang Anzegem haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met kernthema’s als verkeersveiligheid, een nuchter financieel beleid en lokale identiteit, trekken de negen kandidaten vol vertrouwen naar de kiezer. “Verkeersveiligheid moet bovenaan de agenda”, reageert kersvers lijsttrekker Martijn De Maesschalck (19) kordaat. “Aan de hand van georganiseerde inspraak van burgers wil het Vlaams Belang plannen

Lees meer »

Houthi’s eisen raketaanval vanuit Jemen op: “Ruim twee miljoen zionisten moesten naar schuilkelders vluchten”

De Houthi’s uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een raketaanval op Israël. “Een ballistische raket werd afgevuurd op een positie van het Israëlische leger. Meer dan twee miljoen zionisten moesten naar de schuilkelders vluchten, voor het eerst in de geschiedenis”, aldus een woordvoerder. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »