KSC Wielsbeke speelt derby tegen Sportkring Roeselare

KSC Wielsbeke legde voorlopig een perfect parcours af. Zondagnamiddag schreef het op het veld van Wambeek-Ternat met 1-3 de vijfde zege op rij in. Zaterdagnamiddag wacht de topper tegen SK Roeselare, de nummer twee met dertien op vijftien.

“Vijf matchen en het maximum van de punten, beter kan niet”, geniet trainer Dieter Lauwers. “Belangrijk is dat wij die punten ook niet gestolen hebben. Op Jong Lede speelden wij een mindere match en een gelijkspel had ook gekund. Het pleit echter voor de sterkte van de groep dat wij dergelijke matchen ook kunnen kantelen in ons voordeel. Op Wambeek-Ternat bleek nog maar eens dat er nog weinig ploegen zijn die vrank en vrij durven voetballen. In een gesloten eerste helft kwamen wij vlak voor de rust op voorsprong. Na een assist van Jari Dejaegere rondde Thomas Coopman knap af. Vlak na de pauze verdubbelde Dekiere de voorsprong, waarmee hij zijn gemiddelde van één doelpunt per match nog eens in de verf zette. Daarna gaven wij ons middenveld even prijs en wij slikten de aansluitingstreffer. Jari Dejaegere zorgde met de 1-3 voor een mooi orgelpunt. Voor Dejaegere zal zijn eerste doelpunt samen met die mooie assist ongetwijfeld veel deugd doen.”

Pittige match

Zaterdagnamiddag komt de topper tegen SK Roeselare eraan. “Plezant en een mooier scenario was niet denkbaar met een match tussen twee ploegen die nog niet verloren. Roeselare speelde wel gelijk tegen Blankenberge. Als Roeselarenaar is het voor mij extra speciaal en zeker omdat ik daar van mijn zesde tot mijn twintigste voetbalde. Als doelman mocht ik ook proeven van het eerste elftal. Als ik hun kern vergelijk met vorig seizoen is die sterker geworden met talrijke spelers die het verschil kunnen maken. Wij hebben echter ook onze kwaliteiten en als blok kunnen wij zeker iets neerzetten op het veld. Het wordt een pittige derby tussen twee verschillende types van ploegen.”

“Als blok kunnen we zeker iets neerzetten op het veld” – Dieter Lauwers

Andres Verschelde herviel in zijn blessure aan de achillespees, terwijl Arnaud De Brabant en Noah Debosschere de training hervatten. (IVD)

Zaterdag 7 oktober om 16.30 uur: KSC Wielsbeke – SK Roeselare.

The post KSC Wielsbeke speelt derby tegen Sportkring Roeselare is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tractor verliest lading slib in centrum Woumen

Een vieze bedoening maandagochtend in het dorpje Woumen bij Diksmuide. De bestuurder van een tractor met aalkar had niet gezien dat er net werflichten waren geplaatst voor werken die opgestart werden, gooide de remmen dicht… en verloor een lading slib. De brandweer kwam alles opruimen.
The post Tractor verliest lading slib in centrum Woumen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een echte kapitein verlaat zijn schip niet”: Jaron Dewitte (25) staat al 7 jaar aan het roer van Schippersweekend

Jaron Dewitte (25) werd op zijn achttiende vrij vroeg – vrijwillig weliswaar – gebombardeerd tot de voorzitter van vzw Schippersweekend. Hij eet, slaapt en leeft een jaar lang voor het driedaagse Lauwse festival en denkt nog niet aan stoppen. “Volgend jaar hebben we onze veertigste editie. Een echte kapitein zal zijn schip toch niet verlaten nét voor zo’n mooie editie?”<br

Lees meer »

Marie-Pierre Creton bakt wafeltjes voor Think Pink in Komen-Waasten: “In geen tijd waren er 1.500 de deur uit”

De Think Pink-actie raast opnieuw op volle kracht door Europa. Met roze bandjes en verschillende acties, wordt de aandacht op de strijd tegen kanker gevestigd. In Komen-Waasten is het vooral Marie-Pierre Creton (61) die, dankzij wafeltjes, mee aan de kar helpt trekken. “In geen tijd waren er 1.500 de deur uit”, lacht ze.
The post Marie-Pierre Creton bakt wafeltjes

Lees meer »

Maak kennis met Roxy Dekker, het hitfenomeen dat al maanden de Nederlandse hitlijsten domineert

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »

Twee doden bij aanslag op Westelijke Jordaanoever

Minstens 2 Israëli’s zijn gedood bij een vermoedelijke Palestijnse aanval op de Westelijke Jordaanoever. De slachtoffers zouden omgekomen zijn toen aanvallers het vuur openden op een voertuig nabij Tarkumija. Volgens de Israëlische reddingsdienst Zaka gaat het om 2 mensen van rond de 30 jaar.

Lees meer »

Michael verwierp de erfenis van zijn moeder op aanraden van zijn notaris: wat kun je doen als je een verkeerd advies krijgt?

Een foute inschatting waardoor een zoon de erfenis van zijn moeder van meer dan 180.000 euro verwerpt, een huis dat voor een wel heel lage prijs uit de hand verkocht werd… Wat kan je ondernemen als je van oordeel bent dat een notaris fouten heeft gemaakt of nalatig is geweest? En heb je dan recht op schadevergoeding? Ombudsnotaris Eric Michoel

Lees meer »

Uitslaande brand in loods met tientallen dieren: “Het naar buiten trekken van een brandende tractor was cruciaal”

De brandweer had zaterdagnacht de handen vol met het bestrijden van een uitslaande brand in een landbouwloods bij het West-Vlaamse Watou. “Er waren tientallen dieren en landbouwvoertuigen aanwezig.”
The post Uitslaande brand in loods met tientallen dieren: “Het naar buiten trekken van een brandende tractor was cruciaal” appeared first on KW.be.

Lees meer »