Karim Slaoui (36) van e-fietsenmerk Cowboy overleden

Karim Slaoui, medeoprichter van het Brusselse e-fietsenmerk, is op 36-jarige leeftijd overleden. Dat meldt ‘De Tijd’. Hij overleed aan de gevolgen van een zeldzame kankersoort.

Meer krantenkoppen in België

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München na berichten over schietpartij: “Verdachte neergeschoten”

De hulpdiensten in de Duitse stad Munchen zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

KIJK. Al zeker drie doden nadat supertyfoon Yagi aan land gaat in Vietnam, twee doden en bijna honderd gewonden in China

De ‘supertyfoon’ Yagi is zaterdag aan land gegaan aan de noordkust van Vietnam. Daarbij velen zeker drie doden, zo is bekendgemaakt. Eerder trok de storm al door de provincies Quang Ninh en Haiphong. Daar werden duizenden bomen ontworteld, vlogen daken weg en werden boten losgerukt. Op het toeristische eiland Hainan, in het zuiden van China, vielen zeker twee doden en

Lees meer »

Expo viert 80 jaar bevrijding van Maldegem

Het is precies 80 jaar geleden dat Maldegem werd bevrijd van de nazi’s. Om stil te staan bij deze bijzondere verjaardag, organiseert vzw België-Canada met steun van de gemeente de tentoonstelling ‘Maldegem bevrijd, 1944-2024’. De tentoonstelling is het werk van Benedict Braet, Bart Bousery, Frank Raeman en Eric Verstraete en belicht de oorlogsgeschiedenis van Maldegem,
The post Expo viert

Lees meer »

“Geen signalen dat schutter München gevaar vormde”

De 18-jarige Oostenrijker die werd gedood toen hij donderdag een terroristische aanslag wilde plegen op het Israëlische consulaat-generaal in de Duitse stad München, vertoonde geen signalen dat hij een gevaar vormde hoewel er vermoedens van radicalisering waren. Dat stellen de Oostenrijkse autoriteiten.

Lees meer »

“We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt

Twee jaar geleden werd Hans Ocket de nieuwe voorzitter van volleybalclub Tievolley in Tielt. Intussen kan de voorzitter al terugblikken op heel wat fijne momenten met een goede bestuursploeg. “We werken hier met onze eigen opgeleide jeugd.”
The post “We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marc Van Peel maakt comeback en wordt lijstduwer voor CD&V in Antwerpen: “Ik geloof in de verrijzenis” 

Ereschepen in Antwerpen Marc Van Peel (CD&V) maakt zijn comeback in de politiek en komt als lijstduwer op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Na Patrick Janssens (Vooruit) en Ludo Van Campenhout (N-VA) is het de derde bekende ex-politicus die opnieuw op het Antwerpse politieke toneel verschijnt. "Ik wil opkomen voor de legitieme belangen van de stad en de haven",

Lees meer »

Extra kat in plaats van hond voor Downing Street 10

De Britse premier Keir Starmer heeft, “na een lange zomer van onderhandelingen”, zijn kinderen de zegen gegeven om een nieuw katje binnen te laten in zijn ambtswoning, Downing Street 10. Dat heeft Starmer gezegd in een interview met BBC 5 Live. In de ambtswoning verblijft al sinds 2011 de bekende Larry the Cat.

Lees meer »

Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen Kanker: “Lucille-wijn in de Bar Lu”

Op 18 november 2022 overleed Lucille Strobbe uit Elverdinge aan een hersentumor. Nu willen haar vriendinnen haar herdenken met de 100 kilometer-run voor Kom op Tegen Kanker, in maart volgend jaar. Om het inschrijvingsgeld bijeen te sprokkelen, organiseren ze binnenkort Bar Lu in de lokalen van Chiro Beselare.
The post Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland slaat genadeloos terug na Oekraïens offensief. Ziekenhuis en leercentrum gebombardeerd: “Rusland zal hiervoor boeten”

Zeker 41 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Dat meldt president Volodymyr Zelensky, die ook spreekt over minstens 180 gewonden. Het gaat om een van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Brandweer Geluwe in diepe rouw na overlijden brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc Six (75)

Het was donderdag een zwarte dag voor de brandweerpost Geluwe. Actief lid en adjudant Tony Coussement (53) overleed onverwacht bij hem thuis in Menen. Hij was beroepsbrandweerman bij Brandweer Zone Antwerpen. Even later overleed in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper erebrandweerman Luc Six.
The post Brandweer Geluwe in diepe rouw na overlijden brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc

Lees meer »

Tessa Wullaert verkozen tot Speelster van het Jaar in Eredivisie

Tessa Wullaert is maandag verkozen tot de beste speelster van het voorbije seizoen in de Nederlandse Eredivisie. De 31-jarige Red Flame, die deze zomer Fortuna Sittard voor het Italiaanse Inter Milaan verliet, kreeg de voorkeur op Caitlin Dijkstra (FC Twente), Chasity Grant (Ajax), Romée Leuchter (Ajax) en Joëlle Smits (PSV).
The post Tessa Wullaert verkozen tot Speelster van het

Lees meer »

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »

De IJzeren troon, het zwaard van Jon Snow of het harnas van Jaime Lannister? Honderden stukken uit HBO-hitserie te koop in ‘Game of thrones’-veiling

In samenwerking met Heritage Auctions biedt HBO meer dan 2.000 stukken uit de populaire televisieserie ‘Game of thrones’ aan in een veiling. Vanaf vandaag kunnen fans onder meer bieden op een replica van de IJzeren troon, maar ook op kostuums en wapens die de acteurs echt gedragen en gehanteerd hebben in de populaire reeks.

Lees meer »