Kamer beperkt pensioenen van parlementsleden die boven het wettelijke plafond zitten

1 januari mogen de pensioenen van Kamerleden niet meer hoger zijn dan het zogenoemde plafond-Wijninckx. Vandaag stemt de Kamer over de afschaffing van het reglement waardoor heel wat Kamerleden toch meer pensioen konden krijgen dat het wettelijk vastgelegde plafond. De nieuwe regeling zal gelden voor zowel Kamerleden die nog met pensioen moeten als voor Kamerleden die al met pensioen zijn.

Meer krantenkoppen in België

Vandaag voorlaatste kans om het masterplan te activeren: waarom Visma-Lease a Bike nog niet panikeert ondanks nieuwe tegenslag

Bijna twee minuten achterstand. De eerste Pyreneeënrit in de Tour de France eindigde in een nieuwe tik voor Jonas Vingegaard en Visma-Lease a Bike. Een nieuwe verloren veldslag in de strijd om geel. Komt dat nog goed? Enkel dankzij een masterplan én masterclass. De Nederlandse ploeg gelooft er (nog) in. “De tweede rit in de Pyreneeën is een zware rit.”

Lees meer »

Meester Johan Verhalle verlaat De Horizon in Ardooie

Op 17 mei 1959 liet Johan Verhalle zich voor het eerst horen. Zijn kindertijd en jeugd bracht hij door in Ardooie. Na de lagere school werd hij een Sint Thomasser en studeerde hij af als leerkracht.
The post Meester Johan Verhalle verlaat De Horizon in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordjaar voor Peter Goossens: nooit eerder verdiende hij met Hof van Cleve zoveel als afgelopen 2023

Het laatste jaar aan het fornuis bij Hof van Cleve was er voor Peter Goossens (60) één met een gouden randje. Ook letterlijk, zo blijkt uit de pas neergelegde jaarrekening van 2023. Nooit eerder maakte een sterrenrestaurant in ons land zoveel winst. Wie het kon betalen, wilde dan ook het ‘afscheidsjaar’ van de driesterrenchef meepikken. Maar hoeveel leverde die volkstoeloop

Lees meer »

Zes keer meer C-attesten in het beroepsonderwijs dan in het aso

Voor 20.084 middelbare scholieren eindigde het schooljaar in mineur: met een C-attest in de boekentas zijn ze verplicht om na de zomervakantie opnieuw in hetzelfde jaar te starten als op 1 september vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers van het Agentschap voor Onderwijsdiensten (Agodi). Opvallend: in het beroepsonderwijs zijn er zes keer meer zittenblijvers dan in het algemeen secundair

Lees meer »

Adviseurs Biden twijfelen aan zijn winstkansen en voeren druk op

Enkele adviseurs van de Amerikaanse president Joe Biden zijn er niet van overtuigd dat hij de presidentsverkiezingen van november kan winnen van zijn Republikeinse uitdager Donald Trump. De afgelopen dagen zouden ze manieren hebben gezocht om Biden te overtuigen om zich terug te trekken, meldt The New York Times op basis van anonieme bronnen.

Lees meer »

DISCUSSIE. Vier jij de Vlaamse feestdag? Op welke manier?

Overmogen is het opnieuw zo ver. De Belgische vlaggen die we massaal uithingen om te supporteren voor de Rode Duivels op het EK worden binnengehaald, en in heel onze provincie zullen Vlaamse leeuwen onze straten kleuren. Want donderdag 11 juli vieren we het Feest van de Vlaamse Gemeenschap.

Lees meer »