Jonge vechtsporters betreden de ring in Kortrijk

Op zaterdag 7 oktober organiseert vechtclub Team Bushido ‘Fight4Glory’ in Depart in Kortrijk. Het evenement wil de West-Vlaamse jeugd de kans geven om eens dicht in de buurt te kunnen vechten. Er staan 23 gevechten op het programma die verspreid zijn over de klassen jeugd, nieuwelingen en C-klasse.

Team Bushido specialiseert zich in kickboksen en thaiboksen. Dat zijn vechtsporten waarbij je zowel de armen als de benen mag gebruiken. Komende zaterdag organiseert het team 23 wedstrijden in drie verschillende categorieën. Acht wedstrijden voor de jeugd, acht voor nieuwelingen en zeven voor de C-klasse. Het verschil tussen de nieuwelingen en de C-klasse is dat de nieuwelingen nog scheenbeschermers en een bokshelm moeten dragen. Team Bushido stuurt voor elke categorie drie teamleden. Donderdag gaf trainer Michael Kongolo een laatste lichte training om de vechters klaar te stomen voor zaterdag. “Het doel van die wedstrijden is om onze jeugd de kans te geven om eens wat dichter bij huis te vechten. We moeten heel vaak naar Antwerpen, Limburg of zelfs Duitsland trekken om te kunnen deelnemen aan gevechten”, zegt Conchita Herman, partner van Kongolo.

Mentale voorbereiding

De jongste deelnemer van Team Bushido is Ibo Kongolo (12), zoon van Michael en Conchita. De oudste is Camille Werbrouck (28) en zij zal zaterdag voor de eerste keer officieel de ring betreden. “Fysiek voel ik me er wel klaar voor want ik heb veel getraind. Nu ben ik me vooral mentaal aan het voorbereiden, wat ik in het begin wel wat onderschat had”, zegt ze. Michael kan dit beamen. “In een gevecht komt je tegenstander letterlijk op je afgelopen. Je voert telkens een soort oorlog met iemand die je niet kent. Dat is een apart gevoel.” (SV)

De deuren gaan zaterdag open om 17 uur, toegang: 20 euro vvk en 25 euro aan de deur.

The post Jonge vechtsporters betreden de ring in Kortrijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

N-VA blijft bij Europese Conservatieven van Meloni

De Poolse PiS-partij die de voorbije jaren de rechtsstaat in Polen uitholde, gaat niet in op het aanbod van Viktor Orban om zich aan te sluiten bij een nieuwe uiterst-rechtse fractie “de Patriotten voor Europa”. Ze blijft bij de ECR, net als de N-VA.

Lees meer »

KIJK. Koken uit een beerput en slapen in oude treinwagons: de strijd barst los in de eerste week van ‘Met vier in bed’

De bedden zijn opgemaakt, het aperitief staat koud en de ontbijttafels zijn gedekt. De B&B-uitbaters uit het nieuwe seizoen van ‘Met vier in bed’, vanaf maandag 1 juli bij VTM, gooien al hun charmes in de strijd om hun concullega’s te imponeren met een betoverende overnachting. Welke B&B-uitbaters verzamelen de meeste bedjes en mogen de ‘Met vier in bed’-trofee aan

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge pakt uit met primeur voor Benelux: innovatieve techniek voor behandeling van prostaatvergroting

In het AZ Sint-Lucas Brugge heeft uroloog Pieter Uvin als eerste arts in de Benelux de innovatieve MiLEP-techniek toegepast voor de behandeling van goedaardige prostaatvergroting. Dokter Uvin maakt deel uit van de artsenassociatie Urologisch Centrum Noord West-Vlaanderen die in beide Brugse ziekenhuizen actief is (AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas). Deze nieuwe laserbehandeling bouwt voort op bestaande methodes, maar maakt gebruik

Lees meer »