Jeugdtoneel Ware Vreugd brengt ‘Snode Plannen’ in stijl van commedia dell’arte

Achttien jeugdige acteurs van het toneelgezelschap Ware Vreugd brengen in het weekend van 13 tot 15 oktober het toneelstuk ‘Snode Plannen’. Het stuk is een bewerking van ‘Volpone’ van de hand van Ben Jonson, en wordt voor deze opvoering herwerkt en geregisseerd door Linda Dekeyser. Het stuk wordt gebracht in commedia dell’arte-stijl.

In Snode plannen is de Amerikaanse theatermaker en producer Max Miller er eindelijk in geslaagd een van zijn stukken op Broadway te brengen. Voor de regie heeft hij de beroemde Bill Wyler kunnen strikken en voor de hoofdrol de alom bekende filmster Stella Stairs. Zo’n productie kost echter een bom geld. Max kan een beruchte zakenvrouw met Siciliaanse roots, een zekere Gina Tallori, overtuigen de hoofdsponsoring op zich te nemen. Hij heeft echter geen rekening gehouden met de verborgen agenda van signora Gina alias Big Momma Tallori.

Niet evident

Het stuk wordt gebracht door 18 jeugdspelers van Ware Vreugd. Daarbovenop is er een gastoptreden van een bekende Vlaamse actrice. Een van de actrices is Romy Standaert (18) die de rol van Annie Howard, secretary van Max, voor haar rekening neemt. Het is voor haar ook de laatste rol binnen het jeugdtoneel, want ze schuift door naar het volwassen toneel van Ware vreugd. “Het is voor veel jongeren niet zo evident om door te groeien, want de combinatie met school is niet altijd eenvoudig. Ikzelf zie mij de studies leerkracht LO wel nog combineren. Het zal natuurlijk een aanpassing zijn, want ik heb me altijd goed geamuseerd binnen het jeugdtoneel. Het was toch altijd speciaal om met jonge mensen iets mooi op de planken te brengen. Ik weet nu al dat ik het samenspelen met leeftijdsgenoten zal missen”, weet Romy te vertellen.

Nieuwe acteurs

Maar voor dit stuk zijn er ook vijf nieuwe jongen acteurs opgenomen. “We zijn blij dat we nog altijd jongeren kunnen aanspreken voor ons jeugdtoneel. Zo kunnen we ze de smaak te pakken laten krijgen om alsnog, zoals Romy, door te groeien naar het volwassen toneel van Ware Vreugd”, weet voorzitter Franky Deschepper te vertellen. De opvoeringen gaan door op vrijdag 13 oktober om 20 uur, zaterdag 14 oktober om 20 uur en zondag 15 oktober om 16 uur in zaal De Wara in de Beekstraat in Waardamme. (GST)

Info:www.warevreugd. be.

The post Jeugdtoneel Ware Vreugd brengt ‘Snode Plannen’ in stijl van commedia dell’arte is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

“We gingen niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse stemmen

Over ons onderwijs lijkt iedereen tegenwoordig een mening te hebben. Knack peilde het voorbije schooljaar in ‘De Leraarskamer’ naar wat leerkrachten zélf denken over het lerarentekort, de nieuwe minimumdoelen of centrale toetsen. Dat doet ons zusterblad straks opnieuw, maar nu gaat in élke provincie een panel leerkrachten met elkaar in gesprek.
The post De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse

Lees meer »