Izegemse kunstenaars stellen tentoon in d’Oude pastorie

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober stellen zes vrouwelijke kunstenaars in het kader van Buren bij Kunstenaars hun werken tentoon van 10 tot 18 uur in d’Oude pastorie aan Hulstedorp 3 in Hulste. Vier van hen zijn Izegemse kunstenaars: Tilly Vandommele, Elly en San Oosterlynck en Roos Waelkens.

Realistisch

Tilly Vandommele schildert met olieverf. Vanop een afstand lijken haar portretten zeer realistisch, zelfs bijna foto’s. Van dichtbij zie je duidelijk de penseelstreken. Haar onderwerpen zijn geïnspireerd door haar persoonlijke omgeving, door de actualiteit of door beelden die toevallig haar pad kruisen. “Schilderen is voor mij een voortdurende en fascinerende zoektocht om de emotie van de mens te illustreren.”

De aquarellen van Elly Oosterlynck tonen de zee, landschap en bloemen. “Ik kreeg tekenles van Jaklien Moerman aan de normaalschool in Eeklo. Het tekenen, schilderen en knutselen beoefende ik als kleuterleidster al. En mijn aquarelkennis vulde ik aan met cursussen.”

Geen dag zonder klei

De keramieken beelden van San Oosterlynck kan je omschrijven als abstract figuratief. Ze maakt ludieke kopjes die neigen naar karikaturen. De gekke gezichten tovert sowieso een glimlach op je gelaat. Daarnaast maakt ze ook abstracte werken. “Ik heb de liefde voor keramiek jaren geleden ontdekt. De twee stijlen heb ik met vallen en opstaan ontwikkeld. Ik ben autodidact maar volg geregeld workshops die me meer inzicht geven in het werken met kleuren en verschillende methodes van stoken.”

Roos Waelkens laat zich voor haar keramiek inspireren door de natuur en streeft naar een evenwicht tussen vorm en kleur. “De eerste keer met klei werken was een prettige ervaring. Wat eerst een hobby was, werd een passie. Nu is het een noodzaak: geen dag zonder klei.”

Ook Fanny Spiessens (keramiek) en Rita Waelkens (acrylverf schilderijen) stellen tentoon.

The post Izegemse kunstenaars stellen tentoon in d’Oude pastorie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jeugd van tennisclub Olympos presteert sterk op provinciaal niveau : “Tenniscompetitie herleeft”

De tenniscompetitie herleeft weer op Olympos in de Ten Brielensesteenweg. De jeugd is er duidelijk de toekomst. Mauro Vromand uit de Begonialaan en Mathieu Vandewildemeersch uit Rumbeke werden voor eigen volk provinciaal kampioen interclub bij de U17. Drie andere leden haalden de finale van de interclub bij de U11 maar moesten jammer genoeg de duimen leggen.
The post Jeugd

Lees meer »

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »

De tijdritparel van wereldkampioen Remco Evenepoel ontleed: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Met dit exemplaar doet Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne een gooi naar zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »