Hoge Raad Justitie start onderzoek naar onderzoek ‘Operatie Kelk’

De Hoge Raad Justitie (HRJ) heeft beslist een bijzonder onderzoek te starten naar mogelijke disfuncties in het verloop van de strafrechtelijke procedure in ‘Operatie Kelk’. Dat laat de HRJ donderdag weten in een persbericht.

Naar aanleiding van de getuigenissen van slachtoffers van seksueel misbruik door geestelijken in de VRT-documentaire ‘Godvergeten’ kwam vanuit de politiek de vraag om een parlementaire onderzoekscommissie. De verschillende fracties in de Kamer kwamen dinsdag overeen om de slachtoffers daarbij centraal te plaatsen.

De Kamer zal zich ook buigen over het gerechtelijk onderzoek naar het seksueel misbruik in de kerk, de zogenaamde ‘Operatie Kelk’. Het parlement rekent daarvoor op de medewerking van de Hoge Raad voor Justitie.

Die laat nu donderdag weten dat ze een bijzonder onderzoek start naar mogelijke disfuncties in het verloop van de strafrechtelijke procedure in ‘Operatie Kelk’. “Het verloop van het strafonderzoek roept vragen op”, luidt het. “Op basis van de informatie die beschikbaar is, heeft de HRJ vandaag besloten een bijzonder onderzoek te starten naar mogelijke disfuncties in het verloop van de strafrechtelijke procedure in de zogenaamde Operatie Kelk. Na afloop van dit bijzonder onderzoek zal de HRJ opnieuw communiceren.”

The post Hoge Raad Justitie start onderzoek naar onderzoek ‘Operatie Kelk’ is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Voor hun kleinkinderen zijn ze helden”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Supertalent, maar is hij in laatste week ook nog bij de besten?”: Remco Evenepoel in het hooggebergte, ingeschat door concurrenten

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Vandaag deel 3: wat zegt de concurrentie? “Hij heeft zijn plaats bij de beste klimmers van de wereld,

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen hun slachtoffers verleidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s uitoefenen”

Op dezelfde dag samen met pensioen gaan: daar kunnen de meeste koppels enkel van dromen. Na een loopbaan van meer dan veertig jaar in het onderwijs is het echter precies wat Patrick Schoonbaert (61) en Leen Walschap (61) uit Assebroek konden doen.
The post Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s

Lees meer »

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »