En plots staat skatelegende Tony Hawk boltra te spelen in Poperinge

De Amerikaanse skatelegende Tony Hawk bracht onlangs een bezoek aan Poperinge. Hij speelde onder andere boltra in Watou, ging op café op de Grote Markt en bracht een bezoek aan het Poperingse Hopmuseum.

Over de Amerikaan Tony Hawk mag gerust gezegd worden dat hij één van ‘s werelds beroemdste skaters is. Zijn bijnaam is Birdman en zijn eigen skatemerk heet Birdhouse. Van alle Tony Hawk’s Pro Skater videogames samen werden al meer dan 1,4 miljard spelletjes verkocht. Tony Hawk zijn bezoek aan Poperinge stond in het teken van een privé-aangelegenheid.

De Hoppestad is ook de geboorteplaats van skater Axel Cruysberghs. Axel ‘Crusher’ begon zijn carrière in 2017 als professioneel skateboarder bij Toy Machine. Hij werd kort daarna tweemaal op rij Belgisch kampioen streetskateboarden. In die discipline behaalde hij een dertiende plaats tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Tegenwoordig woont Axel in Amerika.

Cafébezoek

Dat Tony Hawk bekend is bij menig mens werd ook duidelijk tijdens zijn bezoek aan Poperinge. “Samen met enkele familieleden stond ik de wagen in te laden toen plots Tony Hawk en zijn echtgenote naast mij passeerden”, vertelt Cas Haeyaert van Marcel Skateshop uit de Deken De Bolaan in Poperinge.

Het gezelschap in de boltra van Den Nieuwen Appel in Watou. © Instagram Axel Crusher

“Een foto heb ik niet gevraagd. Ik kan me voorstellen dat hij, aangezien hij hier voor een huwelijksfeest was, liever van zijn vrije tijd en vakantie wilde genieten zonder constant gestoord te worden. Mijn vader had hem niet herkend, mijn moeder wist dan weer wel wie het was. De man ziet er als een doodnormale 55-jarige man uit. Je zou nooit vermoeden dat hij een professionele en wereldberoemde skater is. Vorig jaar brak hij zijn bovenbeen en toen dachten ze dat zijn carrière voorbij was, maar niets is minder waar.”

Boltra

Samen met Poperingse kennissen en vrienden, waaronder Axel Cruysberghs, ging hij boltra spelen in Watou en bracht hij een bezoek aan het Poperingse Hopmuseum. “Ik was zeker niet de enige die hem toevallig is tegengekomen. Op een avond ging hij gezellig iets drinken op onze Grote Markt. Daar zat een papa van een meisje die regelmatig langskomt in onze skateshop. Die man is jarenlang fan geweest van Tony Hawk, dus je kan begrijpen dat hij zich bijna verslikte in zijn pintje toen zijn idool Tony Hawk plots naast hem opdook.” (lacht)

Heb jij Tony Hawk gespot in de Hoppestad?

The post En plots staat skatelegende Tony Hawk boltra te spelen in Poperinge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oog in oog met de maritieme geschiedenis van De Haan op de expo ‘Een strand vol geschiedenis’: “Boeiende reis door de tijd”

Van 1 juli tot 30 augustus duiken bezoekers in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente De Haan tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’ in het Wielingencentrum. Blikvangers zijn een zeventiende-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan.
The post Oog in oog met de maritieme

Lees meer »

Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen”

Een 29-jarige Oekraïense vrouw en haar 36-jarige Moldavische echtgenoot hebben voor de Brugse rechtbank drie jaar cel gekregen, waarvan twee met uitstel, voor liefst 23 diefstallen bij Colruyt. Daarbij hadden ze het op een heel specifieke buit gemunt.
The post Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding

Uit de jaarlijkse evaluatie van de alternatieve loonvoordelen in 2022 blijkt dat de tweede pensioenpijler het belangrijkste voordeel blijft. Ook maaltijd- of ecocheques zijn populair, net als een tussenkomst in woon-werkverkeer. Maar liefst één op de zes werknemers ontvangt een fietsvergoeding, een stijging van 3 procent tegenover het jaar voordien.

Lees meer »

KIJK. “Als je ouders je niet willen, neem ik je wel mee”: opmerkelijke ontmoeting tussen Donald Trump en jonge fan gaat viraal

Op sociale media gaan beelden viraal van een opvallende ontmoeting tussen voormalig president Donald Trump en een jonge fan. De jongen had zich als Trump verkleed en raakte tot tranen toe bewogen toen hij zijn idool zag. De ex-president probeerde het kind op te vrolijken en gaf hem plots wat “zakgeld”. Vervolgens grapte hij dat hij de kleine dubbelganger wel

Lees meer »