Cvs-patiënte Karolien (40) loopt Tour d’Extravaganza in Polen

Karolien Van Cauwenberge (40) nam in Polen deel aan de Tour d’Extravaganza. Op vijf dagen tijd liep ze 105 kilometer. Een mooie prestatie die nog straffer oogt als je weet dat Karolien cvs en fibromyalgie heeft. Daarmee wil ze ook anderen een duwtje in de rug geven.

Karolien Van Cauwenberge (40) en haar man Sammy Meesseman (46) werken vanuit hun woning aan de Kallestraat voltijds als sport- en voedingscoach. Dagelijks begeleiden ze mensen in hun zoektocht naar een gezondere levensstijl. Voor Sammy en Karolien is dat ondertussen a way of life. Al was dat – zeker voor Karolien – ooit anders.

Killer

“Na de geboorte van mijn dochter heb ik het chronisch vermoeidheidssyndroom (cvs) en fibromyalgie ontwikkeld”, vertelt Karolien. “Ik werkte toen als treinbegeleidster en leefde op frisdrank en brownies. Snelle suikers zijn een killer voor je lichaam. Ze maken het lichaam moe, creëren ontstekingsprocessen en vetopslag. Ik was altijd moe, had depressieve gevoelens, spierpijnen en ik sliep meer dan dat ik wakker was. Ik heb het geluk gehad om Sammy te leren kennen. Hij sportte veel en was gezonder bezig dan ik. (glimlach)

“Ik heb mijn leven totaal omgegooid. Een positieve mindset, beweging en vooral: juiste voeding. Voeding is de brandstof van het lichaam en onze weerstand zit in onze darmen. Vroeger leefde ik met pijnstillers, antidepressiva en maagbeschermers. Vandaag neem ik geen medicatie meer. Daar ben ik buitengewoon blij om!”

Natuurlijke voeding

“Natuurlijke voeding blijft de basis”, stelt Karolien. “Hoe korter de keten en hoe puurder, hoe beter. Liefst een broccoli van bij de boer dus. Zelf vul ik mijn maaltijden aan met voedingssupplementen. De ochtend is voor mij het belangrijkste moment van de dag. Ik start met een detoxthee om de darmwand grondig te reinigen. Ik stretch, doe wat yoga en meditatie, ga naar buiten en lees even. Een aanrader is het boek Master your Mindset van Michael Pilachzyck.”

“Mijn ontbijt is een zelfgemaakte voedingsrijke bowl. Ik gebruik daarvoor de producten van Herbalife, het merk waar wij onafhankelijk distributeur van zijn, aangevuld met glutenvrije granola, besjes, enzovoort. Zo’n bowl biedt je lichaam een uitstekende start van de dag. ’s Middags een stukje vlees, vis of kip van minstens 200 gram met 300 gram seizoensgroenten. Mijn vieruurtje kan een eiwitrijke snack zijn. En ik ben enorme fan van intermittent fasting. Om je spijsvertering ook een keer rust te geven.”

Krachttoer

Over naar Karolien haar krachttoer nu. Van 16 tot 20 september legden Karolien en Sammy de Tour d’Extravaganza al lopend af. In die vijf dagen kregen ze twee halve en drie volledige marathons doorheen het Tatragebergte voor de kiezen. Door bergen, bossen, rivieren en modder.

“Dag een liep ik 16 kilometer, dag twee 31, dag drie 34. En dat terwijl ik dag drie was opgestaan met de idee dat ik niet zou kunnen meedoen. Heel mijn lichaam deed pijn. Ik heb toen wat yoga gedaan, nam een duik in het prachtige Oravameer – ontspanning is ook een pijnstiller -, heb mijn loopschoenen aangetrokken en legde die dag 34 kilometer af. Op dag vier nam ik rust. Ik was op. Maar de laatste dag heb ik opnieuw 24 kilometer gedaan!”

Goede doel

“Tien jaar geleden had ik dit nooit gekund! Als personal trainer sporten wij veel en leven wij sowieso gezond. En wij hebben ons met lopen, krachttraining, fitness en cardio op maat extra voorbereid. Maar het toont wel aan wat voor een positieve evolutie ik heb doorgemaakt. Sammy heeft afgezien, maar voor mij was dit veruit het zwaarste wat ik ooit deed.”

“Ik wil ook het belang van de zeer fijne groepsgeest benadrukken. Extra leuk is dat wij met de hele groep fietsers, lopers en wandelaars ruim 25.000 euro hebben ingezameld voor het goede doel dat aan deze Tour verbonden was: PC Wagenschot in Nazareth dat zorg biedt aan kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele problemen. Ik hoop mensen te inspireren. Juiste voeding, sporten en een positieve mindset kunnen wonderen doen.”

Maison Joie de Vivre, Kallestraat 17a, Beveren-aan-de-IJzer, [email protected].

The post Cvs-patiënte Karolien (40) loopt Tour d’Extravaganza in Polen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

Komt de Franse hoogmoed voor de val? “Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers les Bleus laatdunkend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

“Mensen gaan misschien denken dat we menage à trois hebben”: Katy uit ‘B&B zoekt lief’ openhartig over ex en zijn nieuwe partner

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt

Op zaterdag 13 juli organiseren Ferm Watou en Landelijke Gilde Watou opnieuw hun kampvuuravond. De Faute Bendt en studio Fashion zullen voor ambiance zorgen.
The post Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »